Για τις απελπιστικές στιγμές που ζουν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, όσο εκείνοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν έχοντας την ατυχία να πέσουν πάνω στα «τουρκικά καψώνια», μίλησαν κάποιοι από τους 13 έλληνες οδηγούς.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν δώσει οι ίδιοι στη δημοσιότητα, ενώ εκείνοι μένουν εγκλωβισμένοι, τα υπόλοιπα τούρκικα φορτηγά περνούν κανονικά τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ίδιοι, βρίσκονται από το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, εγκλωβισμένοι στα σύνορα και συγκεκριμένα στην πόλη Ζάχο του Ιρακινού Κουρδιστάν, αφού οι τουρκικές αρχές τους απαγορεύουν την είσοδο στην Τουρκία λόγω… της πιθανότητας μετάδοσης του κοροναϊού.

Μάλιστα, παρότι οι οδηγοί αποδέχονται να υποβληθούν σε οποιοδήποτε κλινικό έλεγχο, οι τουρκικές Αρχές έχουν εξετάσει μόλις έναν οδηγό, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο και πάλι τον γύρισαν σε ιρακινό έδαφος, αφού σύμφωνα με τα όσα προφασίστηκαν οδηγούσε ξένο φορτηγό και δεν επιτρέπεται η διέλευση ξένου φορτηγού στην Τουρκία από το Σάββατο.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως συμπίπτει χρονικά με το σκηνικό πολέμου που στήνει η Τουρκία στον Έβρο, όπου στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ενθαρρύνοντάς τους απροκάλυπτα να παραβιάσουν τα σύνορα της Ελλάδας.

«Έχω να κάνω μπάνιο 8 μέρες»

Τα όσα λένε στο MEGA συγκλονίζουν. «Έχω να κάνω 8 μέρες μπάνιο» λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης.

«Τρεις του μήνα πήγα να περάσω, έφτασα μπροστά στο τελωνείο της Τουρκίας. Με εξέτασε γιατρός με ένα μηχάνημα που είχαν. Περίμενα 2-3 ώρες γιατί έπρεπε να ειδοποιήσουν την Άγκυρα και στη συνέχεια μου λένε δεν μπορείς να περάσεις, πρέπει να πας πίσω. Να πάω που;» συμπληρώνει.

Ένας άλλος οδηγός, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος τονίζει πως παρά την παρουσία του έλληνα πρέσβη, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

«Ήρθε ο έλληνας πρέσβης, αλλά δεν έχουμε κάποια απάντηση διότι οι Τούρκοι λένε ότι έχουμε κοροναϊό, ενώ εμείς τους είπαμε να μας εξετάσουν και στη συνέχεια να μας αφήσουν να φύγουμε, όμως δεν το κάνουν».

«Μας τελειώνουν τα λεφτά»

Στο ίδιο μήκος κύματος στέκεται και η γυναίκα ενός εκ των 13 οδηγών, η Αναστασία Δερμιτζάκη.

«Τελειώνουν και τα λεφτά του, αλλά και τα δικά μας» λέει στο MEGA.

«Πήρα παντού. Στο προξενείο, στην πρεσβεία στην Άγκυρα. Από την πρεσβεία μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον» συμπληρώνει.

«Είναι δύσκολα εδώ. Είμαστε πάρα πολλές μέρες στο δρόμο. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση και περιμένουμε εξελίξεις» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Γιώργος Χουτουριάδης.