Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα κατά την τακτική ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες είναι τα δείγματα που έχουν σταλεί στο Ινστιτούτου Παστέρ, από τα οποία κάποια είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Άλλωστε χθες ο κ. Τσιόδρας, τόνισε πως περίμεναν την αύξηση των κρουσμάτων και προειδοποίησε πως ο αριθμός αυτός θα ανέβει κι άλλο τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, αυτό που επισήμανε κυρίως ήταν πως δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος, κάτι που κάνουν στο υπουργείο από την πρώτη ημέρα που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Οι ειδικοί θεωρούν πλέον δεδομένη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και τον πολλαπλασιασμό των ασθενών μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 31, με την πλειοψηφία τους να εντοπίζεται στην περιοχή της Ηλείας και της Αχαΐας και λιγότερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Mag ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας στο «London School of Economics» ανέφερε ότι είναι πιθανό να νοσήσει  5%-10% του πληθυσμού.

Όπως τόνισε, δεν υπάρχουν ωστόσο ακριβή στοιχεία σχετικά με τη θνησιμότητα, διότι η καταγραφή εξελίσσεται, δηλαδή γνωρίζουμε τον αριθμό των θανάτων στις χώρες όπου υπάρχει επίπτωση, όμως όχι τον αριθμό των κρουσμάτων.