Αγώνα δρόμου δίνουν οι υγειονομικές αρχές, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορωναϊού στην Ελλάδα. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε συναγερμό, ενώ οι προληπτικοί έλεγχοι σε λιμάνια και αεροδρόμια είναι συνεχείς.

Υπό το φόβο του κορωναϊού έδεσε το πρωί της Δευτέρας στο λιμάνι του Ηρακλείου πολυτελές κρουαζιερόπλοιο. Εκεί βρέθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα που μπορούν να απειλήσουν την τοπική κοινωνία.

Στο πλοίο επιβαίνουν περισσότεροι από 1.500 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους είναι Ιταλοί.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, όλοι έχουν ελεγχθεί τόσο κατά την επιβίβαση, όσο και πριν από την αποβίβαση για ύποπτα συμπτώματα του COVID-19.

Στο μεταξύ, θορυβημένοι από τα επτά κρούσματα, οι πολίτες αναζητούν πληροφορίες για το νέο κορωνοϊό. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40.000 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο ου ΕΟΔΥ, ενώ υπό το συντονισμό του ελέγχθηκαν δείγματα από 504 πολίτες.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον COVID-19 το Υπουργείο Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα δύο νέα ενημερωτικά σποτάκια.

Από χθες το βράδυ, ξεκίνησε η αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων σε όλους τους πολίτες, μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνετε στο TAXISNET.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από