Αν θελήσουμε να κατατάξουμε τις ομάδες, βάσει ταλέντου και δυναμικότητας, η Χίμκι δεν θα είναι στην πρώτη 5άδα. Ου μην θα βρεθεί πολύ πιο χαμηλά, αλλά αν της δώσεις τον χώρο και τη δυνατότητα, μπορεί να σε σκοτώσει.

Δεν έχει στοχοπροσήλωση στην άμυνα κι αυτό πληρώνει, αλλά στο μπροστά μέρος του γηπέδου, μπορεί στη… μέρα της να διαλύσει κάθε αντίπαλο. Και το 108-79 επί της Βιλερμπάν, αυτό ακριβώς περιγράφει.

Οι Γάλλοι έχουν χάσει τον αρχικό τους ενθουσιασμό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βρήκαν μια Χίμκι να την πιεις στο ποτήρι. Είναι στιγμές που οι αριθμοί δίνουν απάντηση σε κάθε ερώτημα, που περιγράφουν με πιστότητα την εικόνα.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 65 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας 30 και πλέον πόντους σε κάθε μία από τις δύο περιόδους. Παρότι χαμήλωσε λίγο (λογικό) η παραγωγικότητά τους, δεν έπεσαν ποτέ χαμηλότερα από τους 20, δεν έχασαν σε κανένα από τα τέσσερα 10λεπτα.

Ο Σβεντ ήταν σολίστ στην ορχήστρα του Κουρτινάιτις. Με 24 πόντους, 13 ασίστ και 37 στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν απολαυστικός. Από κοντά ο Μπούκερ, ο «μπόμπερ» Τίμα, ο Γιερέμπκο που έκανε πολλές δουλειές, ο Μπέρτανς που έχασε μόλις ένα σουτ, βοήθησαν ο Κράμερ κι ο Γκιλ.

Συνολικά η Χίμκι σούταρε με 61.5% από το δίποντο, 53.3% από το τρίποντο και 85.7% από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Προσθέστε και 26 ασίστ, τις μισές από τις οποίες μοίρασε ο ηγέτης της ομάδας.

Στην απέναντι όχθη ο Γιεκίρι κι ο Νουά προσπάθησαν, ο Πέιν πέτυχε τους πόντους του (όχι μόνο από το «ζωγραφιστό»), όμως αφενός το ταλέντο των μεν και των δε ήταν μη συγκρίσιμο, αφετέρου η άμυνα παραδόθηκε αμαχητί.

Τα δεκάλεπτα: 35-28, 65-42, 85-61, 108-79.