Μεγάλη επιχείρηση μυοκτονίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος από την περιφέρεια Αττικής, μετά από αίτημα του δήμου Αθηναίων.

Σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρεται ότι μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Κεντρικού Τομέα Αττικής Ευάγγελος Πασβούρης με στελέχη της υπηρεσίας του Δημόσιου Απολυμαντηρίου, προέβησαν άμεσα σήμερα στις έξι το πρωί στη διαχείριση του αιτήματος του δήμου Αθηναίων για εφαρμογή μυοκτονίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Κεντρικού Τομέα Αττικής Ευάγγελος Πασβούρης με στελέχη της υπηρεσίας του Δημόσιου Απολυμαντηρίου, προέβησαν άμεσα σήμερα στις 6 το πρωί στη διαχείριση του αιτήματος του δήμου Αθηναίων για εφαρμογή μυοκτονίας στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε χθες την παρέμβαση της Περιφέρειας καθώς, όπως επισημαίνει στο σχετικό αίτημα, η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης «δέχεται καθημερινά σωρεία καταγγελιών για την ύπαρξη τρωκτικών στην Πλατεία Συντάγματος (στην πλευρά της οδού Όθωνος)».

Η εφαρμογή μυοκτονίας έγινε από τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας σε συνεργασία με υπάλληλους του Δήμου Αθηναίων και αναμένεται να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει παρέμβει σε 430 περιπτώσεις κτηρίων και σημείων στον Κεντρικό Τομέα κατά την περίοδο του 2019.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής, ενήργησε άμεσα προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα, με δεδομένο ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν διαθέτει στελεχωμένη υπηρεσία απολυμάνσεων. Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή κινούμαστε καθημερινά. Ευχαριστώ θερμά το ανθρώπινο δυναμικό, της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Κεντρικού Τομέα Αττικής καθώς και τα στελέχη της εποπτευόμενης από την Περιφέρεια υπηρεσίας του Δημόσιου Απολυμαντηρίου».