Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας με έγγραφό της  τα μέλη της  εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ότι δεν θα αποστείλει τα έγγραφα του FBI εκτός αν εξασφαλιστεί από την επιτροπή σχετική άδειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάντηση της αναφέρει ότι τα επίμαχα εγγραφα του FBI περιέχουν την εξής ρήτρα: «οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο είναι για σκοπούς πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν έγγραφο δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε νομική διαδικασία και δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους σας ή σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, χωρίς την προηγούμενη άδεια των κεντρικών γραφείων του ομοσπονδιακού γραφειου ερευνων».

Επίσης φέρεται να επικαλείται σύμβαση με τις ΗΠΑ για δικαστική συνδρομή του 2009, στην οποία περιέχονται περιορισμοί στην παροχή αποδεικτικών στοιχείων χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των ΗΠΑ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτη την αποστολή των συγκεκριμένων εγγράφων χωρίς την άδεια του FBI και επισημαίνει ότι αν ικανοποιηθεί το επίμαχο αίτημα της εξεταστικής επιτροπής τότε είναι σχεδόν βέβαιη η αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος αναζήτησης ευθυνών από τη χώρα μας σε  διεθνές επίπεδο.