Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της στη φετινή σεζόν, η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Τζούλια Γκόργκες (6-4, 6-3) και πανηγύρισε την πρόκρισή της στον δεύτερο γύρο του Qatar Open, που διεξάγεται στην Ντόχα.

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία σήμερα μπήκε στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε την 31χρονη Γερμανίδα και στον επόμενο γύρο θα παίξει με την Τερέζα Μαρτίντσοβα, που νίκησε με 2-1 σετ την Γιαπωνέζα Μισάκι Ντόι (6-2, 3-6, 6-2).

Η Μαρία Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-0 games στο πρώτο σετ. Παρά την αντεπίθεση της Γερμανίδας, η συμπατριώτισσά μας κατάφερε να παραμείνει σε θέση ισχύος και με 6-4 να κάνει το 1-0 στα σετ. Το ίδιο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο σετ η 24χρονη τενίστρια, προηγήθηκε με 4-0 και με 6-3 έκανε το 2-0.

Μια σπουδαία νίκη για την Μαρία, που είχε 13 winners και μόλις 6 αβίαστα λάθη, έναντι 19-33 της Γερμανίδας αντίστοιχα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε πέντε παιχνίδια απέναντι στην Τζούλια Γκόργκες για την Ελληνίδα τενίστρια.