Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ήδη ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος από την περασμένη Παρασκευή δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με όλα τα μέσα προστασίας της ανωνυμίας του.

Η κατάθεσή του, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα γίνει από άλλο δωμάτιο, σε διαφορετικούς ορόφους της ΓΑΔΑ – στον 13ο όροφο τα μέλη της προανακριτικής και στον 8ο όροφο οι προστατευόμενοι μάρτυρες – και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (είτε με οθόνη που θα μεταδίδει υποφωτισμένη την εικόνα των μαρτύρων και αλλοιωμένο τον ήχο της φωνής του, ή μόνο με αλλοιωμένο ήχο).

Σύμφωνα με νομικούς – μέλη της επιτροπής, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, ούτε και έγγραφα παρά μόνο σημειώσεις στις οποίες μπορούν να ανατρέχουν κατά την κατάθεσή τους.

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται ο πρόεδρος της προανακριτικής, Γιάννης Μπούγας και ένας βουλευτής από κάθε κόμμα που μετέχει στην επιτροπή, πλην του ΚΚΕ που ανακοίνωσε την αποχώρησή του και το ΜέΡΑ25 που εξαρχής δεν μετείχε στην επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 20.30 το βράδυ έχει οριστεί η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση», η οποία θα εξαρτηθεί, όπως έλεγε βουλευτής της πλειοψηφίας, από την πορεία της κατάθεσης «Σαράφη» και την διάρκειά της.