Πριν από λίγα χρόνια η Ανα ντε Αρμας δεν γνώριζε καν αγγλικά και μάθαινε με φωνητική διδασκαλία, χωρίς να καταλαβαίνει τι λέει, τις ατάκες της για την ταινία του Ιλάι Ροθ «Μην ανοίξεις» (2015), ένα μάλλον κακό ερωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς. Εκτοτε έχει προσθέσει στο βιογραφικό της μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, χάρη στην εντυπωσιακή ερμηνεία της στη μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία «Στα μαχαίρια» σε σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον (για να κερδίσει τον ρόλο πέρασε οντισιόν μέσω Skype), και περιμένει με ανυπομονησία τον Απρίλιο.

Δίοτι τότε θα αρχίσει να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες παντού στον κόσμο (στην Ελλάδα στις 2/4) το «No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα, η 25η κινηματογραφική περιπέτεια με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ και η παραγωγή που αναμένεται να την αναδείξει σε σταρ πρώτου μεγέθους. Αυτή θα είναι και η τελευταία φορά που θα δούμε τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του 007.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος γράφει για την πορεία της 32χρονης Κουβανέζας από τα θέατρα της Αβάνας προς την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.