Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση του 11μηνου κοριτσιού από τη Συρία, ο θάνατος του οποίου εξελίχθηκε σε σίριαλ, καθώς εκφράστηκε η άποψη περί σεξουαλικής κακοποίησης, κάτι που ανέφερε και ένας από τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τη νεκροτομή χτες.

Η εκδοχή αυτή φαίνεται πως ανατρέπεται από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Δεν αναφέρει πουθενά σεξουαλική κακοποίηση η έκθεση

Η έκθεση, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, δεν αναφέρει πουθενά για σεξουαλική κακοποίηση. Υπογραμμίζει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου.

Αυτό, όπως λένε οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με υποκλυσμό που γινόταν στο μωρό, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός.

Κατόπιν αυτού οι δύο άνδρες, οι οποίοι από την αρχή ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι με τις αρχές, αφέθηκαν και τυπικά ελεύθεροι και θα αποχωρήσουν από την Ασφάλεια, όπου παρέμεναν με δική τους θέληση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αφού δώσουν μια τυπική τελευταία κατάθεση. Στο πλευρό των δύο Σύρων ήταν και αλληλέγγυοι ομοεθνείς τους, οι οποίοι περίμεναν έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης, για να τους συνοδεύσουν στο σπίτι τους.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή, όπως αναφέρει η έκθεση και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι από την αρχή η προανάκριση έγινε με την εποπτεία του εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος ενημερωνόταν για κάθε στοιχείο που προέκυπτε.

Τι ισχυρίστηκε ο θεράπων ιατρός

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Η κατάθεση της μητέρας

Από την μεριά της η μητέρα του βρέφους υποστηρίζει ότι η βαριά φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε σε μορφή υπόθετου ευθύνεται για την κατάσταση του παιδιού.

Η ίδια προσήλθε την Κυριακή στο νοσοκομείο μαζί με τον ιατρικό φάκελο του παιδιού καθώς πήγαιναν συχνά το κοριτσάκι τους στο Παίδων για εξετάσεις εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι κακώσεις για τις οποίες μίλησε ο ιατροδικαστής σύμφωνα με την μητέρα οφείλονταν στην δυσκολία να του χορηγηθεί η αγωγή ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες που η υγεία του είχε επιδεινωθεί και πάθαινε συχνά σπασμούς.