Οι εγκαυματίες στο Μάτι κατήγγειλαν στο ρεπορτάζ του MEGA ότι οι περισσότερες από τις αναπλαστικές κρέμες που χρειάζονται για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων τους δεν έχουν κουπόνι, επομένως δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν.

Το κόστος μάλιστα -όπως διευκρίνισαν- είναι τεράστιο και τώρα καλύπτεται από ιδιώτες αλλά για «πόσο» αναρρωτιούνται οι 58 εγκαυματίες, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των εγκαυματιών μετά από συναντήσεις με τον ΕΟΠΥΥ και δεσμεύσεις ότι το θέμα θα τελειώσει άμεσα, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να δημιουργηθεί Μητρώου Εγκαυματιών που σημαίνει κι άλλη καθυστέρηση.

Ο ΕΟΠΥΥ μετά το ρεπορτάζ του MEGA έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Ο ΕΟΠΥΥ έχει εγκρίνει τη δαπάνη για όλα τα είδη ακόμα και για αυτά τα οποία δεν ανήκουν στα αποζημιούμενα από τον Οργανισμό. Το μόνο που απαιτείται είναι μια αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση που ανήκουν ή στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ συνοδευόμενη από γνωματεύσεις των γιατρών τους που πιστοποιούν την ανάγκη του ιατροφαρμακευτικού υλικού καθώς και ότι έχουν νοσηλευτεί με εγκαύματα».

Το πρωί της Τετάρτης, εκπρόσωποι των εγκαυματιών θα συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ.