Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να πετύχει άρση της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την UEFA.

Οι Πράσινοι, με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει απευθείας επαφές με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, κινούν τα νήματα για να μπορέσουν να συμμετέχουν από τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Πράσινοι προσπαθούν με κάθε τρόπο και όπως όλα δείχνουν η UEFA θα λάβει μια τελική απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι το Μάιο.

Μέχρι τότε είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού προς την αρμόδια επιτροπή της UEFA, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά την επίσκεψη του Αλαφούζου στη Νιόν.

Η ομοσπονδία από την πλευρά της πρέπει να ανοίξει το φάκελο όπου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις των ομάδων που είχαν τιμωρηθεί για αντίστοιχους οικονομικούς λόγους με τον Παναθηναϊκό και να αποφασίσει εν συνεχεία πώς θα δράσει.

Το γεγονός ότι οι Πράσινοι είναι σε περίοδο κανονικότητας όσον αφορά τα οικονομικά θα παίξει το ρόλο του στην τελική απόφαση, η οποία θα ληφθεί λογικά μέσα στο Μάιο.