Επιστροφή στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ψάχνει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον ελλιπέστατο ΟΦΗ ώστε να μείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

«Στο κατόπι του Ολυμπιακού και στο κυνήγι του τίτλου, ανάμεσα στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται με στόχο μόνο τη νίκη την ομάδα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αναμένεται να υπερασπιστούν δυναμικά την έκτη και προνομιούχο θέση που κατέχουν στη βαθμολογία.

Ο ΠΑΟΚ

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έκανε δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα. Μετά τον Άρη, τον νίκησε και ο Παναθηναϊκός, για να τον ρίξει από την κορυφή. Είχε κερδίσει τέσσερα ανάμεσα στις ήττες του. Τρεις μέρες μετά την ήττα του από τον Παναθηναϊκό, τον υποδέχτηκε στην Τούμπα για το Κύπελλο και νίκησε με 2-0.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 56 παιχνίδια, κι έτσι δεν έφτασε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας, που έχει ο Παναθηναϊκός με 57.

Τώρα έχει τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία και οκτώ στα 10 τελευταία. Σε αυτά τα δέκα τελευταία δεν έχει και ισοπαλία. Τελευταία του την 1ηΔεκεμβρίου 2019 με τον Ολυμπιακό.

Έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 43 γκολ και την τρίτη πλέον καλύτερη άμυνα, αφού τον πέρασε και ο Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας

Μπορεί να έχασε τα σερί του εκτός έδρας, συνεχίζει όμως τα εντός.

Είναι αήττητος στα τελευταία 29 για το πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει σε όλα.

Μάλιστα είναι αήττητος και στα 26 τελευταία για όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα από τη Μπάτε Μπορίσοφ στις 13 Δεκεμβρίου 2018. Από τότε έχει 22 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στην Τούμπα.

Έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, οκτώ με τα παιχνίδι του Κυπέλλου, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΟΦΗ

Έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΛ, κάτι που σημαίνει ότι δεν δέχτηκε γκολ μετά από εννέα αγώνες! Είχε να κρατήσει το «μηδέν» από τη νίκη επί της ΑΕΚ στο τέλος του Νοέμβρη.

Ήταν μόλις το τρίτο από τα 22 παιχνίδια πρωταθλήματος που δεν δέχτηκε γκολ.

Ωστόσο δεν τα πήγε και καλά στην επίθεση. Δεν έχει βάλει τώρα γκολ στα τέσσερα από τα επτά  τελευταία, αφού είχε βάλει σε 13 από τα 15 προηγούμενα.

Στα οκτώ τελευταία έχει μια νίκη, αυτή με τον Πανιώνιο.

Έχει βάλει πέντε φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 17 τελευταία μόνο μια.

Έκανε δύο ισόπαλα αποτελέσματα στη σειρά, ενώ είχε μόλις δύο ισοπαλίες στα πρώτα 20.

Μέχρι να αλλάξει ο χρόνος, ο ΟΦΗ ήταν… συνεπής. Νίκες εντός έδρας, ήττες εκτός έδρας! Μέσα στο 2020 όμως, έχει στην έδρα του δύο ήττες, από Βόλο και Ολυμπιακό, και μια ισοπαλία με την ΑΕΛ. Ενώ εκτός έδρας έχει από μια νίκη, ισοπαλία και ήττα στα τρία εκτός.

Ο ΟΦΗ εκτός έδρας

Νίκησε τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και πήρε ισοπαλία στην Ξάνθη, αφού είχε χάσει και τα επτά προηγούμενα εκτός έδρας. Είχε κάνει δύο παιχνίδια χωρίς ήττα και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, έχοντας πάρει ισοπαλία από τον Άρη και έχοντας νικήσει τον Παναθηναϊκό.

Η ισοπαλία στην Ξάνθη ήταν η πρώτη μετά την πρεμιέρα με τον Άρη. Ενδιάμεσα δεν είχε ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια.

Δεν έβαλε πάντως γκολ στα δύο από τα τέσσερα τελευταία, με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης, ενώ είχε βάλει στα έξι από τα επτά πρώτα.

Μεταξύ τους

Παίζουν για τρίτη φορά μέσα στο 2020, αφού βρέθηκαν αντίπαλοι στο Κύπελλο τον Ιανουάριο και ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 στο Ηράκλειο και 4-1 στην Τούμπα. Το Νοέμβριο είχε νικήσει πάλι στο Ηράκλειο με 1-0 στον πρώτο γύρο.

Στην πορεία του για το πρωτάθλημα πέρσι, ο ΠΑΟΚ νίκησε άλλες δύο φορές τον ΟΦΗ, κάτι που είχε να κάνει εδώ και δέκα χρόνια. Να κερδίσει δηλαδή και τα δύο πρωταθλήματος στη σεζόν.

Από το καλοκαίρι του 2018, που γύρισε ο ΟΦΗ στην κατηγορία, έχει ο ΠΑΟΚ πέντε νίκες με 15-2 γκολ. Το 1-0 του πρώτου γύρου είναι το φτωχότερο σε γκολ από τα 12 τελευταία επίσημα, καθώς στα άλλα 11 έχουν μπει τουλάχιστον δύο γκολ. Μάλιστα αυτό το 1-0 είναι το μοναδικό στα 12 τελευταία, που δεν είχε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στα οκτώ τελευταία επίσημα ο ΠΑΟΚ έχει επτά νίκες και ο ΟΦΗ μια. Η τελευταία τους ισοπαλία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Ηράκλειο 1-1.

Μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο

Ο ΟΦΗ στην Τούμπα δυσκολεύεται πολύ. Έχει μόνο μια νίκη εκεί, πριν από 27 χρόνια. Στις 24 Ιανουαρίου 1993 είχε επικρατήσει 2-1 με ανατροπή (25′ κεφαλιά Λαγωνίδης – 64′ σουτ Μαχλάς, 83′ σουτ Γεωργαμλής).

Ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, βάζοντας 16 γκολ σε αυτά. Αν προσθέσουμε και το φετινό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε νίκες και 20 γκολ ενεργητικό.

Τελευταία φορά που ο ΟΦΗ έφυγε αήττητος από την Τούμπα στις 16 Οκτωβρίου 2011, όταν πήρε 0-0.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 41

Ισοπαλίες: 19

Νίκες ΟΦΗ: 23

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 33

Ισοπαλίες: 7

Νίκες ΟΦΗ: 1

Στον πρώτο γύρο

09.11.2019: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-1

(56’ σουτ Μίσιτς)

Πέρσι

27.01.2019: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

(24’ κεφαλιά Λέο Μάτος, 35’ σουτ, 80’ σουτ Άκπομ, 65’ σουτ Λεό Ζαμπά)»