Ήταν μαθητής του Μιχελή και του Πικιώνη, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και ένας εκ των οργανωτών των θρυλικών συμποσίων της Δήλου. Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Παναγής Ψωμόπουλος, ένας αρχιτέκτονας- πολεοδόμος που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην αρχιτεκτονική πορεία της χώρας, αποκαλύπτεται στο αναγνωστικό κοινό μέσα από τις ομιλίες του.

Το βιβλίο «Θέματα Οικιστικής, θεωρήσεις και προτάσεις, ομιλίες 1926-2011» αποτελεί το «πνευματικό καταπίστευμα του Παναγή Ψωμόπουλου», όπως επισημαίνει ο επιμελητής του βιβλίου, συνάδελφος και προσωπικός του φίλος, Αλέξανδρος Παπαγεωργίου- Βενετάς.

Ο κ. Παπαγεωργίου-Βενετάς συγκέντρωσε ομιλίες που εκφώνησε ο Παναγής Ψωμόπουλος με διάφορες αφορμές, «ομιλίες – πότε προετοιμασμένες με επιμέλεια, πότε διατυπωμένες με γοητευτικό αυθρομητισμό πάντοτε- όμως απευθυνόμενες δυναμικά σε ένα ακροατήριο που πρέπει να κερδηθεί. Τα θέματά του», όπως σημειώνει ο κ. Βενετάς, «πάντα επίκαιρα, ζωτικά, επισημαίνουν μελλοντικές κοινωνικές εξελίξεις, είναι προδρομικά…».

Το βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ευρασία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από