Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει από 1ης Φεβρουαρίου τις αερομεταφορές με την Κίνα, ανακοινώνοντας ότι από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες μόνο η αεροπορική εταιρεία Aeroflot θα πραγματoποιεί κανονικές πτήσεις προς τέσσερις κινεζικές πόλεις, Πεκίνο, Σανγκάη, Γκουαντζού και Χονκ Κονγκ.

Παράλληλα και οι τέσσερις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν κανονικά τις πτήσεις τους προς την Ρωσία.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, η οποία προεδρεύει του επιτελείου για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού στην ρωσική επικράτεια.

Όλες οι πτήσεις της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω του τερματικού (terminal) F του αεροδρομίου «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης επεσήμανε επίσης ότι όλες οι πτήσεις από τις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κίνας θα ανασταλούν.

Πραγματοποιούνταν 150 πτήσεις προς την Κίνα

Γενικά προτού οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώσουν ότι αναστέλλονται οι πτήσεις τσάρτερ προς την Κίνα, κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνταν 150 πτήσεις προς την Κίνα.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποιούσαν 40 πτήσεις ημερησίως.

Επιπλέον εντός των προσεχών ημερών θα ληφθεί απόφαση σύμφωνα με την οποία οι ρωσικές περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες θα αναλάβουν την μεταφορά Κινέζων πολιτών από την Ρωσία προς την Κίνα.

«Ταυτόχρονα θα προτείνουμε στην κινεζική πλευρά, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, όταν οι πτήσεις θα αναχωρούν από άλλες πόλεις, εκτός της Μόσχας με προορισμό την Κίνα, να μεταφέρονται με αυτές τις πτήσεις Κινέζοι πολίτες για να επιστρέψουν στην Κίνα. Αναμένουμε εντός των προσεχών ημερών να ενημερωθούμε από τις κινεζικές αρχές για το ζήτημα αυτό», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω εξάπλωση

Δεν υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω εξάπλωση στην Ρωσία της πνευμονίας που προκαλεί ο νέος τύπου κοροναϊού, δήλωνε την ίδια ώρα στους δημοσιογράφους η επικεφαλής της ρωσικής εποπτικής αρχής για την προστασία του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), Άννα Ποπόβα.

«Κίνδυνος για περαιτέρω εξάπλωση της νόσου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Παρακολουθούμε την κατάσταση» δήλωσε η Ποπόβα.

Αναφερόμενη στα δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από τον νέο κινεζικό ιό και τα οποία είναι Κινέζοι υπήκοοι, είπε ότι διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο, και ότι τα κρούσματα αυτά αποδείχθηκαν ότι είναι «αρκετά ελαφρά» ως περιστατικά και πως η κατάστασή τους είναι σταθερή.

«Η νόσος εξελίσσεται αρκετά ήπια και ικανοποιητικά. Και οι δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται στο αντίστοιχο τμήμα λοιμώξεων του νοσοκομείου, σε απομονωμένο θάλαμο (…) Και στις δύο περιπτώσεις η εξέλιξη ήταν ήπια με ασήμαντη άνοδο του πυρετού, η κατάστασή τους σήμερα είναι σταθερή, χωρίς κλινικές ενδείξεις», δήλωσε η Ποπόβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από