Την άνοιξη αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά η υβριδική εκδοχή του νέου Hyundai Kona HYBRID. Το νέο μοντέλο υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές CO2, και εγγύηση οκτώ ετών για τις μπαταρίες του.  Το Kona Hybrid θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά στα τέλη Μαρτίου και το  υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει ένα βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού και ένα ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 1,56 kWh.

Το υβριδικό μοντέλο θα μπορεί να κινείται εντελώς αθόρυβα, αφού κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και στη συνέχεια τίθεται σε λειτουργία ο 1.600άρης βενζινοκινητήρας.  Και τα δύο μοτέρ προσφέρουν συνδυαστική ισχύ που αγγίζει τους 145 ίππους με τη ροπή στα 265 Nm.

Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DCT. Από πλευράς επιδόσεων, το Kona Hybrid επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 3,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 90 γρ./χλμ.