Νέα δήλωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την ομιλία του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας τονίζει:

«Παρακολούθησα από την τηλεόραση τα όσα είπαν στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Θέλω, ως ενεργός πολίτης και όχι ως ιδιοκτήτης ΠΑΕ ή ως νομικός, να κάνω την εξής ερώτηση: η νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ για την απαγόρευση της πολυϊδιοκτησίας, να μην μπορεί δηλαδή κάποιος πλούσιος πολυιδιοκτήτης να «ελέγχει» το πρωτάθλημα, πόσα χρόνια είναι νόμος του κράτους;

Αυτό έχει ως αιτιολογία να μην μπορεί κάποιος να «αγοράσει» εκ των προτέρων τον τίτλο του πρωταθλητή. Εχει αντιγραφεί στην Ελλάδα και πόσα χρόνια εφαρμόζεται; Πόσες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεχθεί να εφαρμόσουν αυτή τη νομοθεσία;

Ολοι γνώριζαν ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία, η ποινή είναι υποβιβασμός. Το γνώριζαν η ΕΠΟ, οι δικαστές, όλες οι ομοσπονδίες, οι υφυπουργοί αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη διάταξη απευθύνεται αποκλειστικά σε κροίσους ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Δηλαδή, των μεγάλων ομάδων όλων των χωρών που έχουν και πολύ κόσμο. Στην Ελλάδα μιλάμε για τον εκάστοτε ιδοκτκήτη του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ γιατί  για να είσαι ιδιοκτήτης  αυτών των ομάδων πρέπει να είσαι κροίσος. Επειδή για πρώτη φορά δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Λάρισα, αποφάσισαν να κάνουν σοβαρή έρευνα και να καταγγείλουν μια  κραυγαλέα περίπτωση πολυϊδιοκτησίας και πλήρως αποδεδειγμένη, δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό σκεπτικό η κυβέρνηση αποφάσισε χωρίς την άδεια της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και πριν στενώσει το μελάνι μιας νόμιμης απόφασης από ανεξάρτητη αρχή, να κάνει μια τροπολογία με κομματική πειθαρχία και αντί η αντιπολίτευση να μιλήσει για τη νομιμότητα, να γίνεται ένα πολιτικό παιχνίδι, μόνο και μόνο για να εξασφαλιστούν ψήφοι οπαδών, είτε του Ολυμπιακού είτε του ΠΑΟΚ, ψαρεύοντας στα θολά.

Και μία υπενθύμιση: Εκτός από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να λάβει υπόψιν ο κ. Μητσοτάκης που προηνήγγειλε ένα πιθανό Grexit και εμάς. Και τις άλλες ομάδες. Γιατί είμαστε και εμείς έλληνες ψηφοφόροι».