Μπορεί ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να αλλάζουν σελίδα στη ζωή τους έπειτα από ένα επεισοδιακό Megxit ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παρακολουθήσει τη ζωή του στη μικρή οθόνη.

Γι’ αυτό και προσπάθησε να βεβαιωθεί πως η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του Netflix, «The Crown», θα σταματήσει προτού φτάσει στην δική του ζωή και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με βασιλικό βιογράφο.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή BBC Breakfast, την Δευτέρα, η βιογράφος Άντζελα Λέβιν – που πήρε την συνέντευξη του δούκα του Σάσεξ για το βιβλίο της «Harry: A Biography of a Prince» – είπε πως ο πρίγκιπας Χάρι ήθελε να βεβαιωθεί πως η σειρά δεν θα φτάσει μέχρι την ζωή του.

«Ο Χάρι, όταν πήγα να του πάρω συνέντευξη στο παλάτι, το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν χαιρετηθήκαμε, ήταν: ‘Παρακολουθείς το The Crown;’» είπε η βιογράφος στην εκπομπή. «Κι επειδή εκείνη την εποχή δεν την παρακολουθούσα, ένιωσα πολύ αμήχανα και μου είπε: ΄θα βεβαιωθώ πως θα την σταματήσω προτού φτάσει σε μένα’».

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «The Crown» Σουζάν Μάκι δήλωσε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, δεν χρειάζεται να ανησυχούν για κάτι τέτοιο.

«Για να είμαι ειλικρινής, οποιαδήποτε κι αν είναι η συνέχεια του The Crown μετά από αυτό που κάνουμε, αμφιβάλλω εάν θα φτάσει ποτέ στο σήμερα. Νομίζω πως πιθανότατα δεν θα ταξιδέψουμε στο σήμερα».

Ο τρίτος κύκλος της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς , επικεντρώνεται στην υπόθεση Profumo, την άφιξη του πρωθυπουργού Χάρολντ Γουίλσον στην Ντάουνινγκ Στριτ, το τέλος του γάμου της πριγκίπισσας Μαργαρίτας με τον λόρδο Σνόουντον και την γνωριμία και τον έρωτα του πρίγκιπα Καρόλου με την Καμίλα.

View this post on Instagram

A new era begins. Olivia Colman, Tobias Menzies, and Josh O’Connor star in The Crown Season 3. 17th November.

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix) on

Μεγάλη θαυμάστρια η Ελισάβετ

Πάντως, δεν είναι γνωστό ποια, αν υπάρχουν μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι ένθερμοι θεατές της βραβευμένης σειράς.

Η ηθοποιός Βανέσα Κίρμπι – που υποδύθηκε την πριγκίπισσα Μαργαρίτα στους δύο πρώτους κύκλους – είχε δηλώσει στο Harper’s Bazaar πως η πριγκίπισσα Ευγενία είπε σε μια φίλη της σε πάρτι πως «η γιαγιά την παρακολουθεί και της αρέσει πολύ».

Την ίδια ώρα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Ολίβια Κόλμαν, που υποδύεται την βασίλισσα Ελισάβετ στην τρίτη και τέταρτη σεζόν, εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή The Graham Norton Show και μίλησε για την συζήτηση που είχε με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για το «The Crown».

Όπως είπε: «Συνάντησα τον πρίγκιπα Oυίλιαμ σε δείπνο και ρώτησε τι κάνω αυτή την περίοδο, προτού προσθέσει γρήγορα: ‘Στην πραγματικότητα, ξέρω τι κάνεις’. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που τον ρώτησα: ‘Το παρακολουθείτε;’ και η απάντησή του ήταν ένα ξερό ‘όχι’. Αλλά ήταν πολύ γοητευτικός και πολύ όμορφος».

Νέος κύκλος μετά το Megxit

Η είδηση πως ο πρίγκιπας Χάρι δεν θέλει να εμφανιστεί η ζωή του στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να τους αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους, μετά την απόφαση του ζευγαριού να αποχωρήσει από ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου πως η σημερινή συμφωνία τους επιτρέπει να αρχίσουν να οικοδομούν μια ευτυχισμένη και ειρηνική ζωή» αναφέρει σε ένα απόσπασμα της δήλωσης της.

Στις 8 Ιανουαρίου, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σόκαραν με την ανακοίνωσή τους πως θέλουν να απομακρυνθούν από την βασιλική οικογένεια και πως επιθυμούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπούν την βρετανική μοναρχία ως πρεσβευτές θέλοντας να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

Σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τους τίτλους «Αυτού Υψηλότητα», ούτε θα λαμβάνει δημόσια κονδύλια. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ πρέπει, επίσης, να εξοφλήσουν τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι φορολογούμενοι για την ανακαίνιση της κατοικίας τους το Φρόγκμορ Κότατζ, το οποίο θα παραμείνει το οικογενειακό τους σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

View this post on Instagram

at tonight’s dinner for supporters of Sentebale in London Video © SussexRoyal

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on