της Μαργαρίτας Σφέτσα

Το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά τις τρεις, το κρύο είχε αρχίσει να γίνεται τσουχτερό. Στην Πλατεία Συντάγματος υπήρχε αντιρατσιστική διαδήλωση, οι αστυνομικοί είχαν τοποθετήσει κορδέλες, τα αυτοκίνητα αναγκάζονταν να κάνουν κύκλους. Εκείνοι όμως οι οποίοι είχαν κατορθώσει να βρουν κάποιο τραπέζι στο Athénée παρακολουθούσαν με ένα… ευτυχισμένο χαμόγελο. Οι ίδιοι είχαν κατορθώσει να απολαμβάνουν μια ζεστή σοκολάτα στο ζαχαροπλαστείο του spot ή το φαγητό τους κοντά στο τζάκι ή στο εστιατόριο, στο βάθος. Παρά τα κυκλοφοριακά προβλήματα υπήρχε «κίνηση» στην πόλη, ίσως επειδή τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Οι περισσότεροι έκαναν διερευνητικές κινήσεις γύρω από τις εκπτώσεις, οι σακούλες ήταν ελάχιστες, πολλοί κάθονταν και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου. Οι υπαίθριες σόμπες… κάνουν δουλειά. Ζεσταίνουν αυτούς που δεν χωράνε στο μικροσκοπικό Clemente και βέβαια «βοηθούν» αποτελεσματικά τους καπνιστές. Το απόγευμα λίγο μετά τις έξι και ενώ το κρύο ήταν ακόμη πιο δυνατό, στο Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Λυρική Σκηνή είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο με αφορμή την πρεμιέρα του αριστουργήματος του Aλμπαν Μπεργκ «Βότσεκ» σε σκηνοθεσία του Γάλλου Ολιβιέ Πι. Την ορχήστρα διευθύνει ο διεθνής αρχιμουσικός Βασίλης Χριστόπουλος.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θερμό υποστηρικτή του έργου του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και του επετειακού έτους «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020»

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τη διευθύντρια της UNESCO

Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη συναντήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι με τη γενική διευθύντρια Audrey Azoulay. Οι δύο κυρίες είχαν μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα εθνικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία άλλωστε αποτελούν βασική προτεραιότητα για την κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο των καθηκόντων της. Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ ενημέρωσε την κυρία Azoulay για σημαντικά θέματα της χώρας μας όπως επίσης (ως πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας για το Επετειακό Ετος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020») για όλα αυτά τα μεγάλα διεθνή και εξαιρετικά σημαντικά που γίνονται και θα γίνουν. Η κυρία Azoulay θα συμμετάσχει στις δράσεις για την επέτειο…

Adrey Azoulay και Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην έδρα της Unesco στο Παρίσι

Μαριάννα Διαμαντοπούλου, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Hedva Ser, Ernesto ottone Ramirez

H 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεκινάει στο Μαρούσι

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition θα πραγματοποιηθεί από τις 24 ως τις 26 Ιανουαρίου στο Εκθεσιακό κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ… Η πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσίασε το όλο σκεπτικό της συγκεκριμένης έκθεσης, τα προϊόντα, αυτούς που θα λάβουν μέρος στο σημαντικό γεγονός. Η διακεκριμένη ομάδα συντελεστών της φετινής έκθεσης μαζί με την πασίγνωστη, δημοφιλή σεφ, έδωσαν μια πρώτη γεύση από τα εκλεκτά παραδοσιακά προϊόντα που θα συναντήσει κανείς στο κέντρο HELEXPO. Προτείνουμε μια «βόλτα» από εκεί. Εχει σίγουρα ενδιαφέρον… Στην παρουσίαση ήταν επίσης ο σεφ Κωνσταντίνος Μπουγιούρης που μαζί με την Αργυρώ έδωσαν μια γεύση για αυτά που θα διαδραματιστούν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τιμητική εκδήλωση για την Περιφέρεια Κρήτης και την κρητική διατροφή, το Green Dish Challenge, μαγειρική από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, Beer Corner, B2B Markets από την FnB Daily, τα Βραβεία της έκθεσης κ.ά.