Ο ΠΑΟΚ νίκησε (3-1), ο Αστέρας Τρίπολης… φωνάζει για τουλάχιστον δύο πέναλτι και οι «παραδόσεις» διατηρήθηκαν και στην 19η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, τελικά έκανε την έκπληξη βάζοντας στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Αντελίνο Βιερίνια και όχι τον Ροντρίγκο Σοάρες όπως θα περίμενε και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής καθώς δοκιμάστηκε στη συγκεκριμένη θέση τις προηγούμενες ημέρες.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ζίβκοβιτς, δεξιά ο Μάτος, αριστερά ο Βιεϊρίνια με δίδυμο στα στόπερ τους Ίνγκασον και Βαρέλα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μαουρίσιο – Αουγκούστο με τους Λημνιό – Πέλκα στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Η δεύτερη έκπληξη έρχεται στον άξονα με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει, όχι για πρώτη φορά, τον Μίσιτς πίσω από τον προωθημένο Σφιντέρσκι.

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον Αστέρα σε 4-4-2, με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Άνχελ-Σουάρεθ-Ματρικάρντι-Κώτσιρας. Στη μεσαία γραμμή οι Μπόρχα και Βαλιέντε, στις πτέρυγες οι Σίτο και Μαρκ Φερνάντες και στην επίθεση οι Ενέκο και Λουίς Φερνάντεζ.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα να αιφνιδιάσει τον Αστέρα πετυχαίνοντας ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο δεν τα κατάφερε παρότι είχε δύο καλές στιγμές στα καρέ του Παπαδόπουλου. Στο 5ο λεπτό ο Λημνιός έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον έμπειρο γκολκίπερ ν’ αποκρούει εντυπωσιακά τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Σφιντέρσκι κόντραρε στα σώματα. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαουρίσιο πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΠΑΟΚ, δυσκολευόταν αρκετά στο να μεταφέρει τη μπάλα στα καρέ του Παπαδόπουλου καθώς ο Αστέρας είχε καταφέρει να μπλοκάρει τον Μίσιτς και με την πολυκοσμία που υπήρχε στο χώρο του κέντρου να μην επιτρέψει στα χαφ του Δικεφάλου να κάνουν παιχνίδι. Οι μακρινές μπαλιές από τον Βιερίνια δεν είχαν 100% ευστοχία ενώ έδιναν την ευκαιρία στους Αρκάδες να κλέβουν μπάλες και τους γηπεδούχους να τρέχουν περισσότερο.

Από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ η εστία του Ζίβκοβιτς κινδύνευσε με την ισοφάριση. Στο 14’ ο Λουίς Φερνάντεθ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντόουγκλας, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντρα στον Ίνγκασον και κατέληξε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε από τα πόδια του Βιερίνια στο 22ο λεπτό. Ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Μίσιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, προσπάθησε να κάνει το πλασέ, αλλά δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε άουτ.

Ο ρυθμός άρχισε να πέφτει αισθητά και κόντρα στην ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ βρήκε την στιγμή να πετύχει γκολ εξαιτίας στην εκτελεστική ικανότητα του Σφιντέρσκι. Στο 29′

από στημένη μπάλα ο Βιεϊρίνια με κάθετη πάσα προσπάθησε να βρει τον Πέλκα όμως η προβολή του Σίτο έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Πολωνού επιθετικού. Ο 23χρονος επιθετικός από την μεγάλη περιοχή έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στην εστία του Παπαδόπουλο ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του 1-0!

Σ΄ αυτό το σημείο έκανε την εμφάνιση του το αγαπημένο σε όλους τους φιλάθλους VAR. Ο Παπαπέτρου και ο Σκουλάς έφαγαν 4λεπτά για να αποφασίσουν αν στο ξεκίνημα της φάσης ο Λημνιός είχε πατήσει την μπάλα για να μπορέσει να την κουβαλήσει ελάχιστα μέτρα ο Βιερίνια πριν κάνει την κάθετη πάσα.

Κι ενώ αυτό φαινόταν με ένα μόλις ριπλέι, ωστόσο οι διαιτητές χρειάστηκαν 4 και 5 ριπλέι για να δουν αν όλα έγιναν νομότυπα. Δεν ήταν η πρώτη διακοπή, υπήρξε και δεύτερη για ένα μαρκάρισμα του Αουγκούστο πάνω στον Βαλιέντε. Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου ο κόσμος αποδοκίμασε την όλη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο Αστέρας, όταν συνεχίστηκε το παιχνίδι, άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Αν υπήρχε ταιμ άουτ στο ποδόσφαιρο ο Αμπέλ Φερέιρα θα το έπαιρνε σίγουρα καθώς έβλεπε την ομάδα να ζορίζεται υπερβολικά στο να δημιουργήσει παιχνίδι, αλλά και διαχειριστή την όλη κατάσταση.

Οι Αρκάδες μπορεί να πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν δημιούργησαν φάσεις στα καρέ του Ζίβκοβιτς εκτός από ένα διαγώνιο σουτ του Μπόρχα στο 38’ που πέρασε έξω.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο χορτάρι, αλλά μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι διαιτητές με τις βιαστικές αποφάσεις τους εκνευρίζοντας τους φιλάθλους, αλλά και τους ποδοσφαιριστές.

Στο 56ο λεπτό ο Δικέφαλος είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Λημνιός μπήκε απ’ τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ στη συνέχεια της φάσης, το σουτ του Πέλκα πέρασε πάνω από την εστία.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 από τον Πέλκα. Για να μετρήσει όμως το γκολ χρειάστηκε να περάσουν αλλά πέντε λεπτά κι αυτό εξαιτίας του δεύτερου βοηθού Δημόπουλου που σήκωσε αμέσως τη σημαία του. Μετά από αρκετά ριπλέι, συζητήσεις μεταξύ των διαιτητών, αλλά και των 22 ποδοσφαιριστών, το γκολ μέτρησε.

Στο 64’ είχαμε μια ακόμα φάση που η βοήθεια του Var ήταν σημαντική. Ο Σκουλάς αρχικά έδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Σφιντέρσκι από τον Σουάρεθ και απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Αστέρα. Ευτυχώς το λάθος του Θεσσαλού ρέφερι της αναμέτρηση είδε ο Παπαπέτρου υποχρεώνοντας τον ρέφερι της αναμέτρησης να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση. Η μπάλα στήθηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Σουάρεθ αποβλήθηκε, αλλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στην εκτέλεση του φάουλ από τον Αουγκούστο, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα με τον ανεβασμένο Λάζαρο Λάμπρου. Στο 79’ ο Λημνιός συνεργάστηκε όμορφα με τον Μίσιτς, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Λάμπρου, κι εκείνος με όμορφο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 3-0!

Ο Αστέρας παρότι ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 87′. Ο Ριέρα από τα αριστερά με σέντρα με την μπάλα να καταλήγει στον Μαρκ Φερνάντες που δεν δυσκολεύτηκε να κινήσει νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 3-1!