Σε αναβρασμό είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ να εγκαταλείψουν τον ρόλο των «ανώτερων μελών» της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η βασίλισσα Ελισάβετ είναι εξοργισμένη, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος ετοιμάζεται να κόψει τη χρηματοδότηση που λάμβαναν μέχρι τώρα το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν.

Η Telegraph επικαλούμενη πηγές της αναφέρει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμεί η διαμάχη για τους μελλοντικούς ρόλους του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, Χάρι και Μέγκαν να έχει λυθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Η μονάρχης έδωσε εντολή στους αυλικούς της να «μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία», δημιουργώντας ένα σχέδιο την Τρίτη όχι μόνο για τον εγγονό της, ο οποίος φημολογείται ότι εγκαταλείπει το Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη εβδομάδα και τη σύζυγό του αλλά και για τις επόμενες γενιές.

«Το χέρι της βασίλισσας παραμένει σταθερά στο τιμόνι και οι τρεις οικογένειες συνεργάζονται καλά για να βρουν μια λύση», ανέφερε στην Telegraph, πηγή προσκείμενη στο παλάτι.

Η έξοδος της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε την Παρασκευή την βασίλισσα Ελισάβετ στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την πολύκροτη ανακοίνωση των Χάρι και Μέγκαν.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν «φορτισμένη» από τις εξελίξεις, η βασίλισσα εμφανίζεται στις φωτογραφίες, που δημοσιεύει η Daily Mail, συνοφρυωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ έχει ήδη επιστρέψει στον Καναδά, όπου είχε περάσει και την περίοδο των Χριστουγέννων με τον Χάρι και τον γιο τους Άρτσι, την ώρα που τα βρετανικά ταμπλόιντ συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον της.