«Πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και ο εκλογικός νόμος.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες ζήτησε μεταξύ άλλων να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Όπως τόνισαν κυβερνητικές «πηγές» ο  κ. Τσίπρας «δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας».

Επιπλέον, τονίζεται, «κάνει λάθος να ζητά την αναστολή της «αναβάθμισης της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ», την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

Προσθέτουν δε, πως προξενεί εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς – όπως λένε – «ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας».

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από την Κουμουνδούρου. «Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», τόνισαν «πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας ελπίσουμε», προσθέτουν, «αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από