Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι με μια τολμηρή απόφαση -την οποία όπως όλα δείχνουν σχεδίαζαν εδώ και καιρό- ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση, ότι το πριγκιπικό ζευγάρι Μέγκαν – Χάρι αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως είπαν στη σχετική τους ανακοίνωση στο Instagram αποφάσισαν να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Αγγλίας και Βόρειας Αμερικής, κάτι που προκάλεσε την οργή της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία δεν γνώριζε τίποτα και έμαθε ουσιαστικά την είδηση από την τηλεόραση.

Το social media έσπευσαν να αντιδράσει στην είδηση-βόμβα, με το hashtag #Megxit να γίνεται viral, ενώ «άρθρο-χαστούκι» της Daily Mail ζητά από την βασίλισσα Ελισάβετ να «διώξει τις βδέλλες από το παλάτι».

Η αντισυμβατική Μέγκαν Μαρκλ

Από την αρχή η αντισυμβατική αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ φαινόταν ότι δεν «κολλάει» στη βασιλική οικογένεια.

Παραήταν συνηθισμένη στην καλή ζωή για να ξεσυνηθίσει και να προσαρμοστεί σε μια ζωή γεμάτη περιορισμούς και υποχρεώσεις.

Η ίδια φορούσε διαρκώς το καλό της χαμόγελο, πραγματικά φαινόταν πολύ ευτυχισμένη, βέβαια ηθοποιός είναι, μπορούσε να υποδυθεί την ευτυχισμένη δημοσίως.

Ωστόσο, δεν τα βάζεις με τα βρετανικά ταμπλόιντς που κατασπαράζουν όλους όσους βάλουν στο μάτι.

Και τη Μέγκαν Μαρκλ την έβαλαν στο μάτι από νωρίς.

Ποια είναι αυτή η αμερικανίδα που ήρθε να μας πάρει τον περιζήτητο πρίγκιπα; Γιατί δεν παντρεύτηκε ένα καλό κορίτσι από τη Βρετανία και πήρε μια χωρισμένη που είναι και μεγαλύτερη από εκείνον;

Οι επιθέσεις και οι λάθος χειρισμοί

View this post on Instagram

Son gelişmelerle geldim…Meghan ortalığı karıştırmak için Ingiltere’ye dönerken Archie’yi dadısıyla Kanada’da bırakmış… Herhalde olaylar sonrası ne haliniz varsa görün diyip herkesin onları rahat bırakçağını filan düşünüyodu ama dün bütün gün Harry, Kraliçe, Charles ve William telekonferansla görüşmüşler… Sözde başta Harry görüşmek istemediğini söylemiş ama yemezler… Koskoca Ingiltere kralicesi seni bulur görüşür yeter ki istesin… Yaşlı filan diyip magazinsel figür sanıp hafife almayın bence kendisini… Sonra artık nolduysa dün gece Meghan Kanada’ya yalnız başına geri uçmuş… Kesin olmamakla birlikte Harry’nin Londra’da kaldığı söylentileri var… Eğer durum böyleyse Meghan Harry’e baskı yapıyo demektir… Harry, Meghan’ın etkisi altında olduğunu biliyoruz koçum kendine gel artık… Bu işi en iyi bi Türk kaynana çözer aslında… Isterseniz bi tane gönderelim size yolu yordamı göstersin… Meghan’ı iki haftaya mum eder garanti… Bunu bi düşünün… #sussexroyal #megxit #royalfamily

A post shared by Off The Record Mag (@offtherecord.mag) on

Η επίθεση κατά της Μέγκαν Μαρκλ ήταν τεράστια από την αρχή. Ο πρίγκιπας Χάρι γνώριζε καλά ότι θα συμβεί αυτό.

Ωστόσο θεώρησε ότι θα μπορούσε να το χειριστεί.

Τους πρώτους κιόλας μήνες επιτέθηκε στα ΜΜΕ επειδή «κακοποιούσαν» την αγαπημένη του. Όμως έτσι εξόργισαν τα αδίστακτα βρετανικά ΜΜΕ και έδωσε τροφή σε έναν σκληρό πόλεμο.

Σε αυτό βοήθησε και η Μέγκαν Μαρκλ καθώς η ιστορία με τον πατέρα της σχεδόν «κατέστρεψε» τον βασιλικό της γάμο.

Το όνειρο που παραλίγο να γίνει εφιάλτης, ωστόσο δεν γλίτωσε τον διασυρμό ούτε η ίδια ούτε το παλάτι.

Λίγους μήνες αργότερα, προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα ανακοινώνοντας το πρώτο τους παιδί.

Το κατάφεραν για λίγους μήνες, ωστόσο η απόφαση να μην δείξουν τον μικρό αμέσως μετά τη γέννησή του όπως είθισται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αλλά και να μην ανακοινώσουν καν το πότε έμπαινε σε διαδικασία τοκετού η Μέγκαν, δυσαρέστησε τους φαν της βασιλικής οικογένειας και τα ΜΜΕ που πήραν φόρα.

Το κερασάκι στην τούρτα η κλειστή βάπτιση του Άρτσι, από την οποία έδωσαν μόνο ελάχιστες φωτογραφίες.

Και το αποκορύφωμα ήταν οι χλιδάτες διακοπές του ζεύγους το καλοκαίρι με ιδιωτικό τζετ. Εκεί η επίθεση έφτασε στο απροχώρητο και η Μέγκαν έσπασε. Κάπου εκεί πρέπει να έδωσε τελεσίγραφο στον Χάρι ότι «εγώ δεν πρόκειται να ζήσω έτσι».

Για να προετοιμάσουν το έδαφος για την αποχώρησή τους, εκμεταλλεύτηκαν ένα ταξίδι στην Αφρική για να δώσουν συνεντεύξεις για τα προσωπικά τους, όπου η Μέγκαν δάκρυσε και παραδέχτηκε για πρώτη φορά: «Δεν είμαι καλά, δεν περνάω καλά».

Ο πρίγκιπας Χάρι από την πλευρά έκανε επίθεση και πάλι στα ΜΜΕ παρομοιάζοντας την επίθεση προς τη Μέγκαν με την επίθεση που είχε γίνει στη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μάλιστα το ζευγάρι έκανε μηνύσεις στη Mail Online, για ένα γράμμα της Μέγκαν προς τον πατέρα της που είχε δημοσιεύσει χωρίς τη συναίνεσή της.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε στους έξι μήνες άδειας από τα βασιλικά τους καθήκοντα και η εξαφάνισή τους από την Αγγλία για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Γιατί στον Καναδά

Η επιλογή τους να πάνε στον Καναδά δεν ήταν τυχαία, καθώς αυτό το μέρος θεωρεί η Μέγκαν Μαρκλ σπίτι της.

Και προφανώς ήθελε να δείξει στον Χάρι ότι θα μπορέσουν να ζήσουν όμορφα εκεί.

Κάτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να συμβεί. Άλλωστε ο Χάρι είναι μεγαλωμένος σε έναν άλλο κόσμο και η Μέγκαν Μαρκλ σε έναν εντελώς διαφορετικό.

Όσο και αν προσπαθήσει να τον «ξεριζώσει» από την οικογένειά του είναι ένα παιδί που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον.

Τώρα λοιπόν η ερώτηση αντιστρέφεται: Πόσο θα αντέξει ο Χάρι τη νέα του ζωή ως… έκπτωτος πρίγκιπας; Είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την απογοήτευση του κόσμου που έχει πληγωθεί πολύ από αυτή την απόφασή του;

Γιατί εκτός από τα βρετανικά ΜΜΕ υπάρχουν και οι φαν της βασιλικής οικογένειας, χάρις στους οποίους υπάρχουν και χάρις στα ΜΜΕ «πουλάνε» τη ζωή τους και κερδίζουν εκατομμύρια.