Στο κοινό ανακοινωθέν, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι δύο «συμφωνίες» μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης υπονομεύουν περαιτέρω την περιφερειακή σταθερότητα και θεωρούνται αμφότερα άκυρα και κενά περιεχομένου.

Ειδικότερα ως προς την συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, οι τέσσερις υπουργοί εξωτερικών (η Ιταλία συμμετείχε ως παρατηρητής) τόνισαν ότι δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, δεν παράγει έννομες συνέπειες, ότι παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα κρατών της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψαν να καταδικάσουν τις τουρκικές παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αναφορικά με την Λιβύη επανέλαβαν την προσήλωση τους σε μία συνολική πολιτική λύση και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις προσπάθειες του ειδικού εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ καθώς και στην διαδικασία του Βερολίνου.

Τέλος οι τέσσερις υπουργοί συμφώνησαν να συνεχίσουν να διαβουλεύονται στο πλαίσιο αυτού του σχήματος και αποφάσισαν όπως η επόμενη συνάντηση τους πραγματοποιηθεί στην Κρήτη σε χρόνο που θα συμφωνηθεί.