Από τη Θεσσαλονίκη, στις 15 Οκτωβρίου 2019, είχε κλαπεί το SMART που χρησιμοποιήθηκε στην εγκληματική επίθεση – το βράδυ της Τρίτης στη Γλυφάδα- σε βάρος του βετεράνου ποδοσφαιριστή και συνεργάτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Το εύρημα αυτό μεγεθύνει το μυστήριο για την προέλευση και τα κίνητρα της «ενέδρας» σε βάρος του παλαίμαχου Σέρβου ποδοσφαιριστή. Κι αυτό με το δεδομένο ότι από την πρώτη κατάθεση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς αλλά και την αρχική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ δεν φαίνεται να είχε καμιά προσωπική κι επαγγελματική εκκρεμότητα και δεν είχε δεχθεί οποιαδήποτε απειλή.

Με βασικό ερώτημα ποιος οργάνωσε, πιθανόν από την συμπρωτεύουσα και προ τριών μηνών το σχέδιο επίθεσης στον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ιδιοκτήτης του οχήματος φέρεται άτομο βουλγαρικής καταγωγής ενώ στο SMART είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κι υπήρχε αντιστοιχία με όχημα στην Καλαμάτα.

Ο Κοβάσεβιτς δήλωσε στους αστυνομικούς πως ένας άνδρας που φορούσε μαύρα ρούχα και καπέλο τύπου τζόκεϊ, κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο, και από κοντινή απόσταση άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως αυτός έπεσε κάτω για να σωθεί και έτσι τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Σε απόσταση περίπου 700 μέτρων βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο Smart και μέσα σε αυτό αλλοιωμένο από την φωτιά το όπλο του δράστη. Το ΙΧ κάηκε σε σημείο που δεν υπάρχουν κάμερες. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες από τον αρχικό έλεγχο του όπλου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.