Νέα ηλεκτρικά, σύγχρονα υβριδικά – plug in μοντέλα, μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση, συστήματα πολυμέσων στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης. Η VW εισέρχεται στη νέα εποχή με τους καλύτερους οιωνούς. H νέα δεκαετία έφερε ένα ορόσημο για την VW.  Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της μοντέλων άγγιξαν τις 250.000 μονάδες. Και όλα αυτά, πριν, ακόμη η γερμανική φίρμα πατήσει…πόδι στην ηλεκτρική εποχή, με μοντέλα αμιγώς ηλεκτρικά, όπως είναι το νέο I.D3, το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο με τα χαρακτηριστικά της φίρμας.

To νέο ΙD3 αποτελεί τον προάγγελο των σύγχρονων ηλεκτρικών, με μπαταρίες που θα επεκτείνουν σημαντικά την αυτονομία. Ειδικότερα, το νέο ΙD3 , με εγγύηση μπαταριών 8 έτη ή 160.000 χλμ ( και με εξασφάλιση της δυναμικής των μπαταριών άνω του 70%) , χάρη στην μεγάλη του μπαταρία, των 125 KW, θα εξασφαλίζει έσα σε 30 λεπτά,  αυτονομία 260 χιλιόμετρων, μέσω ταχυφορτιστή.

Τα αυτοκίνητα της οικογένειας ID. θα μπορούν να επιτυγχάνουν αυτονομία από 330 έως πάνω από 550 χλμ. σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας και το στιλ αμαξώματος του εκάστοτε αυτοκινήτου. Αργότερα, θα προστεθούν και άλλα ηλεκτρικά, όπως το ΙD4. Η γερμανική φίρμα ευελπιστεί ότι έως το 2025 το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων να προέρχονται από αυτά τα μοντέλα.

Το νέο και πιο φιλόδοξο σχέδιο της VW Group προβλέπει αύξηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις 15 στις 22 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το 2028.