Στις 4 Δεκεμβρίου, ο Γιάννης Αντετοκούμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη 13η διαδοχική νίκη τους με 127-103 κερδίζοντας μια σκληρή μάχη εναντίον των Ντιτρόιτ Πίστονς για το πρωτάθλημα του NBA.

Ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούμπο, επικράτησε στις περισσότερες φάσεις που ήρθε αντιμέτωπος με τους αντιπάλους, παίρνοντας 6 ριμπάουντ και δίνοντας 9 ασίστ καθώς οι Μπακς κυριαρχούσαν επί των Pistons. Με αυτή τους τη νίκη λοιπόν, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 19-3.

Πηγή: bwin στοίχημα

Μάλιστα, όπως δείχνει το παραπάνω infographic, η ομάδα του ΛεΜπρόν σημείωσε 1369 πόντους σε All Star Game, έναντι 519 που σκόραρε η ομάδα του MVP Γιάννη Αντετοκούμπο, έχοντας 14,4 πόντους ανά παιχνίδι.

Παίζοντας λοιπόν κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς, οι Μιλγουόκι Μπακς πήγαν στο ημίχρονο υπερισχύοντας με 11 πόντους, ενώ μετά από τρία δεκάλεπτα προηγούταν με 20. Η μεγάλη αυτή διαφορά απέδειξε ότι οι  Πίστονς ήταν ανίκανοι να προχωρήσουν σε μια πρόκληση. Ο Κρις Μίντλετον  ήταν υπεύθυνος για τους 17 πόντους  των Μπακς, ενώ ο Έρικ Μπλέντσο συνέβαλε με 15.

Στην άλλη πλευρά, ο Άντρε Ντράμοντ ήταν ο καλύτερος σκόρερ, έχοντας σημειώσει 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ για λογαριασμό των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Γιάννης Αντετοκούμπο και Μπλέικ Γκρίφιν του Ντιτρόιτ συγκρούστηκαν νωρίς και συχνά, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, η λογομαχία μεταξύ Γιάννη και Γκρίφιν λόγω της αγκωνιάς του δεύτερου στον πρώτο, διακόπηκε χάρη στην επέμβαση των συμπαικτών του σταρ του Μιλγουόκι.

Στη τρίτη περίοδο, ο Αντετοκούμπο απάντησε στην απόπειρα λέι-απ του Γκρίφιν με ένα εκπληκτικό μπλοκ ενώ σε λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, ο Γκρίφιν εξόργισε τους Μπακς όταν καρφώνοντας έριξε τη μπάλα στο πρόσωπο του Αντετοκούμπο.

Η απόδοση των Πίστονς δεν ήταν ικανή να ξεπεράσει τους Μπακς, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μιλγουόκι να κάνει το μεγαλύτερο σερί σε νίκες από το 1973.

Ωστόσο, ο αγώνας με τους Ντάλας Μάβερικς μόλις πρόσφατα, ήταν κείνος που θα τερμάτιζε το εντυπωσιακό σερί των Μπακς, το οποίο είχε φτάσει τις 18 νίκες! Εντυπωσίασε το Ντάλας μέσα στο Μιλγουόκι, επικρατώντας με 120-116, ενώ από τα ελάφια απουσίαζε ο Μπλέντσο. Βέβαια, για τους φιλοξενούμενους, μάλλον περισσότερη σημασία είχε η απουσία του Ντόντσιτς από το παιχνίδι. Η ήττα τους αυτή τους έριξε στο 24-4, ενώ στο 18-8 ανέβηκε η ομάδα του Καρλάιλ. Ούτε οι 48 πόντοι, τα 14 ριμπάουντ, οι 4 ασίστ, το 1 κλέψιμο και το 1 μπλοκ που σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν αρκετά για να πάρουν οι Μπακς το παιχνίδι και να συνεχίσουν το σερί των επιτυχιών τους.