To πολλά υποσχόμενο VW T-Roc Cabriolet είναι το πρώτο κόμπακτ SUV κάμπριο, που αναμένεται να κερδίσει αρκετούς υποψήφιους αγοραστές που θα μπορούν να συνδυάσουν σε ένα αυτοκίνητο τα χαρακτηριστικά δύο κατηγοριών! Αποτελεί ένα από τα δεκάδες νέα μοντέλα που θα δούμε να λανσάρονται από την γερμανική φίρμα το 2020 – μεταξύ αυτών και οι ηλεκτρικές εκδοχές.που θα δούμε με τη νέα χρονιά .Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο κάμπριο μοντέλο στην κατηγορία των μικρών SUV.  Σε διαστάσεις αγγίζει σε μήκος τα 4,2 μέτρα, πλάτος 1.81 μέτρα ύψος 1.52 μέτρα και μεταξόνιο 2.63 μέτρα.  Σαφώς, η ειδοποιός διαφορά στο νέο T-Roc Cabriolet  είναι η οροφή του, με ύφασμα υψηλής ποιότητας που με το πάτημα ενός μπουτοόν αναδιπλώνεται μέσα σε εννέα δευτερόλεπτα. Μάλιστα, η διαδικασία της αναδίπλωση μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα.

Το νέο μοντέλο παραμένει ιδιαίτερα ευρύχωρο, μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες, ενώ, ο χώρος των αποσκευών δεν επηρεάζεται από την αναδιπλούμενη οροφή. Το κάμπριο μοντέλο προσφέρεται στην βασική έκδοση του με τον 1.0 TSI κινητήρα των 115 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σήμερα στην γερμανική αγορά κοστίζει από 27.495 ευρώ. Η επόμενη έκδοση βενζίνης στηρίζεται στον επίσης αποδοτικό κινητήρα 1.5 TSI κινητήρα των 150 ίππων με την τεχνολογία απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) . Επίσης, υπάρχει και η πιο «βολιική» έκδοση με το  αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων . Οι απλές εκδόσεις έχουν τα πάντα στο τεχνολογικό υπόβαθρο ενώ η πιο σπορ «πινελιά» έρχεται με το πακέτο R-Line.

Και αυτό το μοντέλο πατάει στην πλατφόρμα MQB. Το νέο μοντέλο φέρει όλα τα τεχνολογικά καλούδια, τα συστήματα υποβοήθησης ενώ, σε περίπτωση ανατροπής οι επιβάτες μπορούν να νιώθουν απόλυτα προστατευμένοι χάρη στο σύστημα που προφυλάσσει στην περίπτωση αυτή. Ακόμη και σε περίπτωση υπέρβασης συγκεκριμένης τιμής πλευρικής επιτάχυνσης ή κλίσης του αυτοκινήτου, το σύστημα προστασίας ανατροπής του T-Roc Cabriolet αναπτύσσεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου προς τα πάνω και στο ύψος των πίσω προσκέφαλων. Ο οδηγός ενημερώνεται από πλειάδα εφαρμογών, που όλα προβάλλονται στο σύστημα πολυμέσων. Το γερμανικό μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά την άνοιξη, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές του.