Κλειστά θα παραμείνουν πολλά σχολεία στην επικράτεια, λόγω της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που σφυροκοπά τη χώρα.

Αύριο, Τετάρτη 8/1/2020, αν και θα ήταν η πρώτη μέρα των μαθητών στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ κάποια θα λειτουργήσουν μετά τις 9 π.μ. Συγκεκριμένα:

Κλειστές θα παραμείνουν οι εξής σχολικές μονάδες:

Βίλια – Ερυθρές

Με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Ε. Στάθη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου στις περιοχές των Βιλίων και των Ερυθρών μέχρι και την Παρασκευή 10/1, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Κρήτη

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας», η οποία έχει επηρεάσει και την Κρήτη, τα τελευταία 24ωρα, προκάλεσε την αναβολή του ανοίγματος των σχολείων στο Δήμο Μυλοποτάμου και του παιδικού σταθμού στο Δήμο Ανωγείων.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου, λόγω του ψύχους που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή και των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται από χθες.

Δήμος Αμαρίου

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου θα παραμείνουν επίσης κλειστά την Τετάρτη τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών.

Ηράκλειο

Με απόφαση του γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη εξαιτίας του ψύχους και των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, Γιάννη Στεφανάκη, καθώς μερικά σχολεία του δήμου έχουν πλημμυρίσει.

Θήβα

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε το Δήμο Θηβαίων, το τελευταίο 48ωρο έχει ως αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα σχολεία να παραμείνουν και αύριο κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Αναστασίου.
Πρόκειται για τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πλαταιών και Βαγίων του Δήμου Θηβαίων.
Με έναρξη στις 9 π.μ. θα λειτουργήσουν τα  σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Θήβας και Θίσβης.
Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί (Θήβας και Βαγίων) του Δ.Ο.Θ. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημέρωσε ότι τα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης στην Κοινότητα Κυριακίου θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή

Σκύρος

Με απόφαση του δήμαρχου Σκύρου Νίκου Μαυρίκου δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8/1 τα σχολεία του νησιού για προληπτικούς λόγους, λόγω του φόβου ατυχημάτων απο τους σφοδρότατους ανέμους που συνεχίζουν να πνέουν.

Δήμος Νάξου

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα παραμείνουν επίσης κλειστά αύριο 8/1.

Κύθνος

Με απόφαση του Δημάρχου Κύθνου Σταματίου Γαρδέρη και «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στα όρια όλου του Δήμου Κύθνου θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8 Ιανουαρίου».

Χίος

«Παρατείνονται», τουλάχιστον για μια ημέρα, οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών στα σχολεία της Βολισσού, των Οινουσσών, των Καρυών και εν μέρει των Ψαρών, αφού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αρκετοί είναι οι αποκλεισμένοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, άλλοι εντός και άλλοι εκτός Χίου, που όμως δεν μπορούν να μεταβούν στα συγκεκριμένα σχολεία, αύριο Τετάρτη, ημέρα επανέναρξης των μαθημάτων.

Ήδη από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου έγινε γνωστό ότι τα σχολεία των Οινουσσών και της Βολισσού δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στα Ψαρά θα γίνει μάθημα από όσους μόνιμους εκπαιδευτικούς υπάρχουν.

Κενά θα υπάρξουν και σε άλλα σχολεία από εκπαιδευτικούς που δεν έχουν καταφέρει να έρθουν ακόμα στο νησί. Στα δημοτικά και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με το Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αρ. Κελεπερτζή, είναι σε εξέλιξη η καταγραφή της κατάστασης. Βέβαιο θεωρείται ότι στις Οινούσσες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, εξετάζεται το ίδιο να συμβεί στη Βολισσό, ενώ στα Ψαρά υπάρχει μόνο μια μόνιμη εκπαιδευτικός. Από το Δήμο Χίου έγινε επίσης γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσει το σχολείο των Καρυών. Και σε άλλα σχολεία της πρωτοβάθμιας θα προκύψουν επιμέρους κενά, ελλείψει εκπαιδευτικών που δεν κατάφεραν έγκαιρα να επιστρέψουν στη Χίο.

Μυτιλήνη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγιάσου, καθώς και το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Μεγαλοχωρίου.

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα αύριο Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Γρεβενά

Στον Δήμο Γρεβενών, με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα αρχίσουν επίσης την λειτουργία τους στις 9 π.μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από