Σε αυτά τα παιχνίδια μια ομάδα κοιτάζει πρώτα απ’ όλα το αποτέλεσμα. Τι έχει καταφέρει την στιγμή που ο διαιτητής σφυρίζει την λήξη του αγώνα.

Και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει χθες τον στόχο του, επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με 1-0, πατώντας στην κορυφή του πρωταθλήματος με ένα βαθμό διαφορά από τον ΠΑΟΚ.

Η χθεσινή νίκη των ερυθρόλευκων επί των πράσινων ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική, ειδικά από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί από τον Άρη το απόγευμα του Σαββάτου.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είχε ένα τεράστιο «πρέπει» στην πλάτη του πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Και ήταν ένα «πρέπει» που φόρτωσε και με άγχος τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, όπως φάνηκε άλλωστε στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Όπως προαναφέραμε, ειδικά στα ντέρμπι, αρκεί μια στιγμή για να κριθεί το ματς και αυτό έγινε στο γκολ του Ελ Αραμπί με μία εξαιρετική κίνηση του διεθνούς φορ.

Ο τρόπος που κινήθηκε στην περιοχή ο στράικερ του Ολυμπιακού ήταν υποδειγματικός και αυτό το γκολ θα μετρήσει πολύ στην συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ήταν ένα γκολ που «ξέρανε» πολλούς καθώς τα λεπτά περνούσαν και οι «εξυγιαντές» πίστευαν πως ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να βρει το γκολ. Κι εκεί λοιπόν ο Ελ Αραμπί βρήκε τον τρόπο να φανεί για μια φορά στο ματς.

Για μια φορά η οποία ήταν καθοριστική καθώς με το γκολ που πέτυχε έστειλε τους ερυθρόλευκους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η νίκη των πειραιωτών ήταν πολύ σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα όμως γιατί η ομάδα του λιμανιού κατάφερε να εκμεταλλευτεί το στραπάτσο του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης.

Κι επειδή δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα ξεπερνούσε το εμπόδιο των πράσινων, το γκολ του Ελ Αραμπί αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Επαναλαμβάνουμε πως σε πολλές περιπτώσεις τα ντέρμπι κρίνονται από μια φάση. Και η ποιότητα δύο παικτών του Ολυμπιακού (Βαλμπουενά που έκανε την σέντρα και του σκόρερ) χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους.

Από την στιγμή που ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όλα πήραν τον δρόμο τους για τον Ολυμπιακό αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο φινάλε του αγώνα, καθώς έγιναν ένα – δύο λάθη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο χρόνο πετυχαίνοντας μια σημαντική νίκη. Ο αντίπαλος του στην «κούρσα» του πρωταθλήματος είχε χάσει μια μέρα νωρίτερα στο Βικελίδης και για τους πειραιώτες υπήρχε μόνο ένα αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και η ποιότητα του Ελ Αραμπί έκανε την δουλειά για τους ερυθρόλευκους.