Νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ στην Καλιφόρνια στην αρχή του 2020 αλλάζει τα δεδομένα στις υποθέσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Από εδώ και στο εξής δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κάτω από 26 για να μπορεί να καταγγείλει κακοποίηση που δέχθηκε όταν ήταν παιδί αλλά 40.

Η αρχή στο νέο αυτό καθεστώς έγινε με τις περιβόητες περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον Μάικλ Τζάκσον.

Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του βασιλιά της ποπ συνεχίζονται οι κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε ανήλικα αγόρια.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» παρουσιάζει τις ιστορίες του  Γούειντ Ρόμπσον και του Τζέιμς Σέιφτσακ,  οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδιά. Οι δύο άνδρες έχουν καταγγείλει τα περιστατικό ωστόσο με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν μπορούσαν να υποβάλλουν μηνύσεις.

Ο δικηγόρους και των δύο δήλωσε ευχαριστημένος με την νέα εξέλιξη που επεκτείνει το καθεστώς των περιορισμών και ελπίζει ότι τώρα οι πελάτες του θα δικαιωθούν.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζάκσον ο δικηγόρος των κληρονόμων ανέφερε: «Η απόφαση του Εφετείου απλώς αναβίωσε αγωγές εναντίον των εταιρειών του Τζάκσον, οι οποίες παραδόξως ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι του τραγουδιστή είναι κατά κάποιο τρόπο υπεύθυνοι για σεξουαλική κακοποίηση που δεν συνέβη ποτέ».