Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι τουαλέτες του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, το διήμερο 5 και 6 Ιανουαρίου 2020, θα λειτουργήσουν κανονικά, παρά τα εξαγγελθέντα από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

Όσον αφορά στην απουσία θέρμανσης σε τρία φυλάκια της Ακροπόλεως, η ΠΕΥΦΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι οφείλεται στην εκτέλεση των έργων αντικεραυνικής προστασίας και των έργων αποκατάστασης του συνόλου των ηλεκτρολογικών παραδόξων επί του Ιερού Βράχου, με την ύπαρξη των 175 ηλεκτρολογικών πινάκων και των εκατοντάδων μέτρων καλωδιώσεων. Οι εργασίες ολοκληρώνονται άμεσα και το ρεύμα θα επανασυνδεθεί στα φυλάκια.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης σε ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά θέρμανση στα φυλάκια και ενημέρωσε ότι θα προβεί σε στάση εργασίας την Κυριακή 5 και την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, διότι δεν υπάρχει έγκριση της αμοιβής για το υπάρχουν προσωπικό καθαριότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η ΠΕΥΦΑ διαμαρτύρεται εντονότατα για τις συνθήκες εργασίας (όπως έχει κάνει επανειλημμένως) των εργαζομένων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, όπου με αυτές τις θερμοκρασίες δεν υπάρχει θέρμανση σε κεντρικά φυλάκια. Τα προβλήματα των συνθηκών εργασίας των αρχαιοφυλάκων είναι πανελλαδικά και μεγάλα. Ξεκινάμε όμως από τον μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Χώρο για να ευαισθητοποιήσουμε τόσο την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλους τους αρμόδιους για να λυθεί άμεσα το θέμα. Σε περίπτωση που δεν λυθεί αμεσότατα το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έχει να κάνει με την υγεία μας, θα προχωρήσουμε σε στάση εργασίας. Επίσης, ενημερώνουμε ότι οι τουαλέτες της Ακρόπολης θα είναι κλειστές 5 και 6 Ιανουαρίου, καθώς και κάθε Κυριακή και αργία, λόγω του ότι δεν υπάρχει έγκριση αμοιβής για το υπάρχον προσωπικό καθαριότητας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από