Σε μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση καλούν το Σάββατο στα Προπύλαια στη 13:00 οργανώσεις της εξωκοινοβουέυτικής αριστεράς, στον απόηχο του ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής.

Με βασικό σύνθημα: «Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής – Ο λαός στο δρόμο! Να τσακίσουμε το φασισμό – Να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή!» η διαδήλωση προγραμματίζεται για τις 13.00 στα Προπύλαια.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνουν οι: Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική,Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

«Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ που θα αθωώνει το ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών. Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η ΧΑ και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο. Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ.» αναφέρουν σε άλλο σημείο.

Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής – Ο λαός στο δρόμο!Να τσακίσουμε το φασισμό – Να αντισταθούμε στην…

Δημοσιεύτηκε από Αναμέτρηση – Ομάδα Κομμουνιστών/στριών στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Παράλληλα, σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μετά την απαλλακτική για τους χρυσαυγίτες εισαγγελική πρόταση, καλεί και η ΚΕΕΡΦΑ στις 2μμ, στα Προπύλαια. Από κοινού μαζί της καλούν σε συμμετοχή οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» , η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο κάλεσμα τους κάνουν λόγο για «συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα τους».

«Η πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία υποστηρίζει την απαλλαγή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής από την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι σκανδαλώδης συγκάλυψη των δολοφονικών επιθέσεων των νεοναζί» αναφέρει το κάλεσμα.

«Είναι ώρα να κλιμακώσουμε για να μην επιτρέψουμε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί» τονίζουν επίσης οι οργανώσεις.

Aντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2μμ, Προπύλαια Όχι στην εισαγγελική πρόταση απαλλαγής των νεοναζί της…

Δημοσιεύτηκε από Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019