Κύμα συμπαράστασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τους δύο γιους του, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Σκηνοθετών- Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου η οποία αναφέρει πως η κακοποίηση του σκηνοθέτη αποτελεί σοκαριστικό γεγονός.

Όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Ινδαρέ δεν μπορούν παρά να γελάσουν

Ειδικότερα, η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ) εκφράζει με ανακοίνωσή της «την έντονη ανησυχία της, καθώς η εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου στο Κουκάκι  στάθηκε αφορμή για την εισβολή στο σπίτι του συναδέλφου σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και της οικογένειάς του, χωρίς εντολή εισαγγελέα, απλώς και μόνον επειδή το σπίτι του συνορεύει με την κατάληψη».

Επιπλέον, η ΕΣΠΕΚ τονίζει ότι «αποτελεί σοκαριστικό γεγονός η κακοποίηση του. Κι αυτό, με το πρόσχημα ότι δεν επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση του ιδιωτικού χώρου της οικίας τους από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς επίδειξη εισαγγελικής εντολής».

Η ΕΣΠΕΚ αναφέρει ότι «όσοι γνωρίζουν τον Δημήτρη Ινδαρέ, δεν μπορούν παρά να «γελάσουν» με τα δημοσιεύματα, τα «ρεπορτάζ» και τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ και του πολιτικού προϊσταμένου της, κ. Χρυσοχοϊδη, που φέρουν τον πιο φιλήσυχο και ευγενικό συνάδελφο μας να προσπαθεί να πάρει το όπλο του αστυνομικού».

Ανησυχία και προβληματισμός

«Η ανησυχία μας και ο προβληματισμός μας επεκτείνεται στο συνολικότερο κλίμα των τελευταίων ημερών, που αμαυρώνει την εικόνα μιας δημοκρατικής χώρας και μας επιστρέφει σε ατμόσφαιρες άλλων δυσάρεστων εποχών, με το πρόσχημα της προστασίας του πολίτη. Πρόκειται για σωρεία παραβιάσεων των δικαιωμάτων του ανθρώπου που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου. Είναι ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, από τα πολλά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα», τονίζει η ΕΣΠΕΚ , η οποία καλεί τους αρμόδιους να πάρουν θέση «αν τελικά στόχος τους είναι η δημιουργία διαταραγμένου, επικίνδυνα ακροδεξιού κλίματος, με το πρόσχημα της καταστολής της ανομίας»