Να επιστρέψει, αλλά αυτή τη φορά χωρίς τον κίνδυνο υποτροπής, αποσκοπεί ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος χαφ βρίσκεται στη Γαλλία και υποβάλλεται σε θεραπεία από τον γιατρό του, με σκοπό να ξεπεράσει το μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Βαλμπουενά είχε υποστεί θλάση στο δεξί δικέφαλο μηριαίο την 7η αγωνιστική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ. Ο Γάλλος έχασε μόνο ένα παιχνίδι και την 9η αγωνιστική ήταν παρών στην Ξάνθη και έπαιζε κανονικά μέχρι την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί υποτροπίασε κατά την εκτέλεση του πέναλτι της ισοφάρισης και η διάγνωση ήταν τρεις εβδομάδες εκτός προπονήσεων.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το χρόνο της αποθεραπείας του, ο Βαλμπουενά συνεννοήθηκε με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και μετέβη στη Γαλλία όπου δουλεύει με τον ορθοπεδικό του. Ο στόχος του Βαλμπουενά είναι να τεθεί στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς για το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 5 Ιανουαρίου. Όμως, ο Γάλλος επιθυμεί να είναι 100% έτοιμος και να μην αντιμετωπίσει εκ νέου πρόβλημα.

Στο ενδιάμεσο, ο Βαλμπουενά ίσως να βρεθεί την Τετάρτη στην Αθήνα. Εφόσον ταξιδέψει στην πρωτεύουσα, θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για να τους ενημερώσει και θα παρακολουθήσει το ματς με τη Λάρισα στο «Γ. Καραϊσκάκης».