Την πρόεδρο της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Στη διευρυμένη συνάντηση που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος κρίσιμα θέματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων και των πλεονασμάτων, το σχέδιο «Ηρακλής» και η ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών.

Για ιδιαίτερα θερμό κλίμα στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. Η συνάντηση έλαβε χώρα το απόγευμα στη Φρανκφούρτη.

Επί τάπητος όλα τα κρίσιμα θέματα για την οικονομία

Μετά την κατ΄ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της ΕΚΤ, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση, όπου έγινε «ιδιαίτερα ζεστή συζήτηση» γύρω από την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Στη συνάντηση, προσθέτουν, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τον ισχυρό βαθμό υλοποίησης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αυτό αποτυπώνεται στο πλήθος των νομοσχεδίων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί και στη θετική έκθεση αξιολόγησης των θεσμών.

Στο τραπέζι, επισημαίνουν οι ίδιοι, «τέθηκαν το ζήτημα της επιτυχούς υλοποίησης του Σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων, το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων, το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, καθώς και το ζήτημα της άρσης των περιορισμών που έχουν οι ελληνικές τράπεζες στην έκθεσή τους σε ελληνικά ομόλογα, όπου υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από