Στην επίτευξη ενός νέου ρεκόρ πλησιάζει το BMW Group, μιας και ο παραδόσεις νέων μοντέλων δείχνουν συνεχόμενη αύξηση τους σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, από τις αρχές της χρονιάς ο βαυαρικός όμιλος πούλησε 2,29 εκατομμύρια αυτοκίνητα, των φιρμών που αντιπροσωπεύει (BMW, MINI και Rolls-Royce).

Μάλιστα τα μοντέλα που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις , τον περασμένο μήνα, είναι τα ηλεκτρικά της οχήματα, και τα Plug – in υβριδικά.  Στην αύξηση των πωλήσεων συνέβαλαν και τα SUV της φίρμας, της σειράς BMW X, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 23,1% στα 870.267 οχήματα, τους 11 μήνες από την αρχή της χρονιάς.

Μόνο τον Νοέμβριο διατέθηκαν στην αγορά παγκοσμίως, 17.480 ηλεκτρικά και plug – in υβριδικά. Από τα μοντέλα που ξεχωρίζουν είναι το plug – in υβριδικό MINI Cooper S E Countryman ALL4 όπου οι πωλήσεις του «εκτοξεύτηκαν» κατά 50% το Νοέμβριο. Σαφώς, οι χώρες που σημειώνουν και την μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις είναι αυτές που έχουν επενδύσει στην υποστήριξη της αγοράς – με επιδοτήσεις – αλλά και την παρουσία ταχυφορτιστών, όπως στη Γερμανία, όπου υπολογίζεται ότι έως το 2021 θα έχουν τοποθετηθεί 4.100 σημεία σε δημόσια προσβάσιμους χώρους για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Επίσης, η BMW φιλοδοξεί να έχει ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους μέχρι τα τέλη του 2021, ενώ, έως το 2025, οι πωλήσεις του BMW γκρουπ θα προέρχονται από την ηλεκτροκίνητη γκάμα της.