Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την περσινή «αδιανόητη» κούρσα στην Premier League, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα στο… νήμα από τη Λίβερπουλ, έχει ξεκινήσει άσχημα τη σεζόν, μένοντας από πολύ νωρίς στο -14 από την κορυφή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για γιορτές και πανηγυρισμούς φέτος, παρά το γεγονός πως το επιτάσσει η περίοδος των Χριστουγέννων και το γενικότερο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Γι’ αυτό το λόγο ενημέρωσε τους παίκτες του ότι το φετινό χριστουγεννιάτικο πάρτι θα ακυρωθεί, προκειμένου να τους κρατήσει συσπειρωμένους μακριά από… πειρασμούς.

Άλλωστε υπάρχει το περσινό αρνητικό παράδειγμα, το οποίο ο Καταλανός δεν έχει ξεχάσει.

Τι συνέβη το 2018

Συγκεκριμένα στο αντίστοιχο πάρτι των Χριστουγέννων του 2018, οι παίκτες της Σίτι ξενύχτησαν και παρά το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν περαιτέρω «παρατράγουδα», ακολούθησαν οι δύο «κολλητές» ήττες από την Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας και Λέστερ στο «King Power Stadium».

Μάλιστα, λέγεται πως ο Γκουαρδιόλα θεωρεί εκείνη την νύχτα την πραγματική αιτία των δύο ηττών που έφεραν σε αρκετά δύσκολη θέση την ομάδα του, ακόμα και αν ακολούθησαν 18 νίκες στα επόμενα 19 ματς, κατακτώντας το πρωτάθλημα.