Την έπαιξε στα ίσα, με τον τρόπο που της αρέσει να αγωνίζεται (με την επίθεση), όμως το ταλέντο αυτής της ομάδας όταν ρολάρει απλά δεν υπάρχει! Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελόνα για περίπου 36 λεπτά, όμως ο Πέσιτς είδε τους Μίροτιτς και Ντιλέινι να έχουν από ένα ημίχρονο ο καθένας και να του δίνουν τη νίκη με 98-86 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός δεν φοβήθηκε, εξ αρχής πέρασε στο παρκέ για να χτυπήσει στα ίσα το ματς, και πληγώθηκε στο πρώτο ημίχρονο από την αμυντική του λειτουργία. Ο Μίροτιτς σε αυτό το διάστημα έκανε ότι ήθελε, την ώρα που ο Ντέιβις είχε καλύψει τις μπασκέτες.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Φριντέτ ανέλαβε δράση και… σκότωνε με κάθε τρόπο την Μπάρτσα στο καλύτερο αμυντικά δεκάλεπτο των αθλητών του Πιτίνο.

Το κακό ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν και κομβικό για την εξέλιξη του ματς. Όσο πλησίαζαν οι Πράσινοι, όλο και έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια οι Καταλανοί, με τον Ντιλέινι να το έχει πάρει προσωπικά και να επιτίθεται διαρκώς.

Η ήττα αυτή δεν φέρνει την καταστροφή στους Πράσινους, οι οποίοι έχουν 8-5 πλέον ρεκόρ, με την Μπαρτσελόνα να μένει ψηλά έχοντας 10-3.

Εμπλεξε στο ρυθμό της Μπάρτσα

Χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να πετύχει δύο τρίποντα ο Μίροτιτς και η Μπαρτσελόνα να προηγηθεί με 6 πόντους (8-2). Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν ευάλωτη και ο Χάνγκα την τιμώρησε, με τον «Μίρο» να σκοράρει εκ νέου για το 12-4.

Οι βολές του Φριντέντ «χρύσωσαν» το χάπι, η Μπαρτσελόνα είχε 3 επιθετικά σε ισάριθμα λεπτά, με το 16-7 να έρχεται μέσω του ποσταρίσματος του Τόμιτς στον ανήμπορο να τον μαρκάρει Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ βέβαια μείωσε σε 16-11 με σουτ από τα 5,5 μέτρα, «έφαγε» όμως το καλάθι και πάλι από τον Τόμιτς.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν… πληγή, οι 21 πόντοι (τρίποντο Κούριτς) ήταν πάρα πολλοί για 7 αγωνιστικά λεπτά, ο Καλάθης πάντως με προσωπικές ενέργειες έφερε το ματς στο 21-16.

Ο Μίροτιτς έφτασε γρήγορα στους 10 ποντους (23-16) με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το πρώτο ριμπάουντ του, με τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου!

Ο πρώην ΝΒΑερ έκανε ότι ήθελε, ο Μήτογλου πέρασε στο παρκέ για να τον «δείρει». Δεν κατάφερε πολλά και το ματς πήγε στο 25-16.

Ο Ουάιλι σκόραρε δις από την στιγμή που μπήκε στο ματς και ο Ράις με ένα έξυπνο κερδισμένο φάουλ σε νεκρό χρόνο έκανε το 28-23.

Οι Πράσινοι επέστρεψαν στο ματς φουριόζοι, και μάλιστα πλησίασαν σε 33-30 με τον θετικότατο Ουάλι. Ο Ντέιβις σκόραρε δύο φορές (37-30) αλλά ο Φριντέντ συμμάζεψε ένα λάθος της ομάδας του και με τρίποντο έγραψε το 37-33. Ο Παπαπέτρου κράτησε κοντά τους Πράσινους, όμως η άμυνα παρέμενε τεράστιο πρόβλημα για τον λάτρη αυτής, Ρικ Πιτίνο.

Ο Φριντέτ ήταν ζεστός, ο Ντέιβις έκανε πάρτι στους αιθέρες (δύο επιθετικα και κάρφωμα) και το ματς πήγε στο 43-37, αλλά ο Καλάθης ήταν εξαιρετικός και με ένα τρίποντο μείωσε στους 5 (45-40). Οσο ανέβαζε την άμυνά του ο Παναθηναϊκός, τόσο καλύτερα πατούσε στο «Παλάου». Το φλόουτερ του Παπαπέτρου και το δίποντο του Χίγκινς έκαναν το 47-42, αντίδοτο στον Μίροτιτς δεν βρέθηκε ποτέ και ο Μαυροβούνιος (πολιτογραφημένος Ισπανός) από τις βολές έδωσε κι άλλο σκορ στην ομάδα του.

Ο Κούριτς δεν έπρεπε να σουτάρει για τρεις και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε, με το ημίχρονο να κλείνει στο 55-47 για τους Καταλανούς.

Το πίστεψε αλλά δεν τα κατάφερε

Ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στην επίθεσή του, ο Φριντέτ τον βοήθησε σε αυτό και έκανε το 57-49 και με το δεύτερό του τρίποντο έριξε την διαφορά στους 5 (57-52). Οι Πράσινοι είχαν βρει τον ρυθμό τους μέσω της άμυνάς τους, ο Τόμας με τον Μήτογλου έκαναν το 60-56 και ο Πιτίνο έμοιαζε πως έχει βρει την φόρμουλα για να ανακάμψει την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Οσο ο Μίροτιτς δεν συνδεόταν με το καλάθι, τόσο είχαν ελπίδες οι παίκτες του Hall Of Famer τεχνικού. Το 63-58 το Ντιλέινι ήρθε από.. σπόντα, με τον Φριντέτ ξανά να σκοράρει για το -3 στο Παλάου.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε κοντά στο σκορ, ο Ντιλέινι πέτυχε κι άλλο τρίποντο και το ματς έφτασε στο 68-61, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 71-65.

Επιστρέφοντας στο τελευταίο και κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πλησίασε με τον Ράις 71-67, αλλά ο Ντιλέινι θύμισε κάτι από τον παίκτη που είχαμε θαυμάσει πριν φύγει από την Ευρωλίγκα.

Ο Οριόλα εκτέλεσε και αυτός για τρεις και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 10 (79-69) όμως και πάλι ο Ράις πρόσφερε ένα ακόμα τρίποντο για την ομάδα του..

Και δεν τα παράτησαν οι παίκτες του Πιτίνο. Ούτε στιγμή. Από τη στιγμή που ο Μίροτιτς ήταν εκτός ματς στο δεύτερο μέρος, οι αποστάσεις ήταν ιδανικές και ο Τόμας ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Πέσιτς με το τρίποντό του για το 81-77 με έξι λεπτά για το τέλος!

Ο Παπαπέτρου δεν εκμεταλλεύτηκε το ελεύθερο σουτ που βρήκε, ο Ντιλέινι τιμώρησε και πάλι την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Χάνγκα με νέο τρίποντο ανέβασε το δείκτη της τιμής στους 8 (87-79).

Η εξαιρετική προσπάθεια του Παπαγιάννη επισκιάστηκε από το καλάθι που δέχθηκε από τον Μίροτιτις ,σε ένα διάστημα που οι φιλοξενούμενοι ήταν βιαστικοί στις προσπάθειές τους.

Και πάλι ο Ντιλέινι ανέλαβε δράση, διέλυσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά τελείωσε τα όνειρα των Πρασίνων με το 5ο τρίποντό του για το 94-81. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν διαδικαστικά. Η διαφορά έμεινε σε αυτά τα επίπεδα και ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ελλάδα με την ήττα.