Όλο και πιο αισθητή γίνεται η παρουσία των λαγοκέφαλων στην Κρήτη. Έναν λαγοκέφαλο-γίγαντα, βάρους τουλάχιστον 5,5 κιλών και μήκους 70 πόντους, έπιασε ένας ψαράς στην περιοχή της Αλμυρίδας στα Χανιά.

Όπως, μάλιστα, φαίνεται και στις φωτογραφίες αναγνώστη του zarpanews.gr, που τις δημοσίευσε τα κρητικά νερά είναι μάλλον πλέον ιδιαίτερα φιλόξενα για το συγκεκριμένο είδος.

Το συγκεκριμένο ψάρι το οποίο πέρα από το γεγονός ότι είναι τοξικό, προκαλεί ζημιές σε δίχτυα και παραγάδια ψαράδων, ενώ έχει σημειώσει και επιθέσεις σε λουόμενους, με τα δόντια του, που θυμίζουν λαγό να είναι ικανά να προκαλέσουν τραυματισμούς, είναι ένα από είδη-εισβολείς, που ανησυχούν του ειδικούς.

Πέρασε στη Μεσόγειο μέσω της διώρυγας του Σουέζ από τον Ινδικό Ωκεανό. Το 2003 καταγράφηκε σε παράλια της Τουρκίας. Αργότερα πιστοποιήθηκε στο Ισραήλ, ενώ τον Ιούλιο του 2005 εντοπίστηκε στη Βόρεια Κρήτη, όπου κι έκτοτε παρουσιάζει μεγάλη αύξηση, όπως και στο Νότιο Αιγαίο.

Βέβαια δεν λείπουν εκείνοι που βλέπουν την… φωτεινή πλευρά της κατάστασης και αφού αλιεύσουν τον λαγοκέφαλο και τον καθαρίσουν προσεκτικά τον καταναλώνουν, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι είναι εξαιρετικός μεζές. Λειτουργώντας προς αυτή την κατεύθυνση γνωστοί σεφ ετοιμάζουν γκουρμέ πιάτα με κύριο συστατικό το συγκεκριμένο ψάρι.