Την απάντησή του στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για τον αμφιλεγόμενο μπλε φωτισμό της Βασιλίσσης Σοφίας  έδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Έχω ακούσει πάρα πολλά, για 666, για «έργο του διαβόλου», για θρησκευτική ουδετερότητα, αλλά έχω γίνει και αποδέκτης πολλών γνήσιων και αυθεντικών παραπόνων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μιλώντας στον Σκάι εξήγησε ότι η τελευταία φορά που ο δήμος Αθηναίων είχε αγοράσει χριστουγεννιάτικα φώτα ήταν «το 2002 ή το 2003».

«Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και έμεναν σκοτεινά», παρατήρησε.

Έτσι λοιπόν, όπως είπε, η νέα δημοτική αρχή απευθύνθηκε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία για τον φετινό στολισμό. «Είπαμε “ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης”. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται».

Στο κάλεσμα του δήμου Αθηναίων, ανταποκρίθηκαν 19 ιδρύματα, εταιρείες, σωματεία που υιοθέτησαν μεγάλους δρόμους και μεγάλες πλατείες, σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη.

«Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας επέτρεψε για πρώτη φορά να φωτίσουμε δεκάδες δρόμους και πλατείες σε όλη την Αθήνα. Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πολλά μέρη που για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζούνε»,σημείωσε.

Όσο για τον μπλε φωτισμό στη Βασιλίσσης Σοφίας, ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εκφράζοντας την ελπίδα όταν γίνει αυτό «να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο».