Ξεκίνησε στο Λονδίνο, το μεσημέρι της Τετάρτης, η συνάντηση των ηγετών των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ με τις εναρκτήριες τοποθετήσεις του ΓΓ, Γενς Στόλτενμπεργκ και του οικοδεσπότη βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον

Το όχι και τόσο καλό κλίμα που επικρατεί στο Λονδίνο, φάνηκε κατά την άφιξη των ηγετών, αφού άλλοι έφταναν χαμογελαστοί και άλλοι… βλοσυροί.

Φυσικά, πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι θα συναντηθούν το απόγευμα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Κατά την κοινή φωτογράφιση των ηγετών ο έλληνας πρωθυπουργός στεκόταν δίπλα στην Άνγκελα Μέρκελ και πίσω ακριβώς από τον Ντόναλντ Τραμπ ενώ ακριβώς δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο στάθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

NATO Leaders gather for a family photo #NATOmeeting

[LIVE] ? #NATO Leaders gather for a family photo #NATOmeeting ?

Δημοσιεύτηκε από NATO στις Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και θα επισημάνει πως η Συμμαχία δεν μπορεί να τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων όταν τίθεται ζήτημα παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας-μέλους.

Παράλληλα, το θέμα των τουρκικών προκλήσεων αναμένεται να τεθεί από τον πρωθυπουργό και στο γεύμα που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους ηγέτες των οκτώ χωρών μελών που καλύπτουν το στόχο της δαπάνης του 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.

Φυσικά τα θέματα θα συζητηθούν και εκτενέστερα κατά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 14:30 το απόγευμα ώρα Λονδίνου (16:30 ώρα Ελλάδας).

Ο πρωθυπουργός είχε, εξάλλου, την ευκαιρία για συνομιλίες με πολλούς από τους ηγέτες, μεταξύ των οποίων την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Μακρόν, κατά τις δεξιώσεις που παρατέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και στην Ντάουνινγκ Στριτ.