Το Ellis Island στη Νέα Υόρκη ήταν η πύλη εισόδου στη «Γη της Επαγγελίας», τις ΗΠΑ, για 12 εκατομμύρια μετανάστες στα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα.

Κάθε Σαββατοκύριακο, ο οργανισμός Untapped Cities, που αναζητά να φέρει στην επιφάνεια τα πιο εκπληκτικά μέρη και τις πιο εκπληκτικές ιστορίες του «Μεγάλου Μήλου», διοργανώνει ξενάγηση στη νήσο και ιδιαιτέρως στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο εκεί.

Τόσο το νοσοκομείο όσο και άλλα εγκαταλελειμμένα κτίσματα στη νήσο φιλοξενούν, εδώ και πέντε χρόνια, τη μόνιμη έκθεση του καλλιτέχνη JR.

Στην έκθεση «Unframed», όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Γάλλος καλλιτέχνης πήρε ιστορικές φωτογραφίες μεταναστών που έφτασαν στο Ellis Island, έχοντας διασχίσει τον Ατλαντικό σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, και κόλλησε τις μεγεθυμένες αναπαραγωγές αυτών των φωτογραφιών πάνω στους τοίχους του νοσοκομείου και των άλλων κτισμάτων.

«Το πρότζεκτ «Unframed» σκοπεύει να ζωντανέψει τη μνήμη της Νήσου Έλις, του σημείου εισόδου εκατομμυρίων μεταναστών στην Αμερική» εξηγεί, μιλώντας στο Designboom, ο JR.

«Ερχόμενοι απ’ όλον τον κόσμο, έχοντας αφήσει πίσω τα υπάρχοντά τους, την οικογένειά τους και το παρελθόν τους, με τον φόβο ότι μπορεί να τους στείλουν πίσω, η παρουσία αυτών των ανθρώπων που έπλασαν τη σύγχρονη αμερικανική ταυτότητα είναι κάτι που νιώθει κανείς σ’ αυτά τα κτήρια, αν και είναι εδώ και 70 χρόνια εγκαταλελειμμένα.Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από