Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο μεταναστευτικό. Τη σκυτάλη των επιθέσεων στην Ελλάδα πήρε η γνωστή φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

«Στρατόπεδα… Ναζί»

Σχολιάζοντας χθες η εφημερίδα τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία καταυλισμών σε νησιά, έκανε λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης που θυμίζουν εποχές Ναζί».

Προηγήθηκε την Πέμπτη η παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την αναφορά ότι «η ελληνική πλευρά επιχειρεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη μέσω αλλοίωσης των γεγονότων».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χαμί Ακσόι, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμες και ατυχείς» τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό.

Ο ίδιος είχε προκλητικά αναφέρει ότι οι ροές προσφύγων και μεταναστών μειώθηκαν χάρη… στα μέτρα που έλαβε η τουρκική κυβέρνηση.

«Γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες»

Τη συνέχεια στην τουρκική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας για το μεταναστευτικό ανέλαβε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ που κατηγόρησε τη χώρα μας ότι φτιάχνει «στρατόπεδα συγκέντρωσης που θυμίζουν εποχές Ναζί στα ελληνικά νησιά».

Και συμπληρώνοντας το σχόλιό της για τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε ότι είναι «γνωστές οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Ελλάδα, η οποία τώρα φτιάχνει στρατόπεδα 4.500 ατόμων για να τα απομονώσει από τον υπόλοιπο κόσμο».