Κι ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει η οργή της κοινής γνώμης για τα γελοία και χοντροειδή σχόλια που έγιναν σε πάνελ για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ακόμη ένα περιστατικό έρχεται να αποδείξει πως το trash δεν είναι μόνο το πρόβλημά μας με την ελληνική τηλεόραση.

Αφορμή για το γρήγορο αυτό συμπέρασμα στάθηκε το ρατσιστικό παραλήρημα που δέχτηκαν τέσσερις γυναίκες σε γνωστή κυριακάτικη εκπομπή του καναλιού OPEN.

Οι προσβολές, τα ρατσιστικά και απαξιωτικά σχόλια λοιπόν στην εν λόγω εκπομπή έδιναν και έπαιρναν από καλεσμένη, με την παρουσιάστρια απλά να επιμένει πως δεν μπορεί άλλο την γκρίνια της.

Πώς ξεκίνησε το ρατσιστικό παραλήρημα

Η καλεσμένη πεθερά αποφάσισε να πάει στο πάνελ τη ξανθιάς παρουσιάστριας με σκοπό να σωθεί και να βρει νύφη για τον γιο της… ωστόσο αυτό που ακολούθησε ήταν αρκετά ντροπιαστικό κυρίως για τις τέσσερις αυτές γυναίκες.

Η πεθερά «εξολόθρευσε» και τις τρεις γυναίκες που βρέθηκαν μπροστά της, κάνοντας υποτιμητικά σχόλια γι αυτές.

Ο λόγος; Ο τόπος καταγωγής τους. Η ελληνίδα πεθερά είχε μπροστά της μία Αρμένισα, μία Ουκρανή και μία γυναίκα από την Λευκορωσία.

Ωστόσο το ντροπιαστικό ρεσιτάλ δόθηκε από την εν λόγω κυρία όταν στο εμφανίστηκε μία κοπέλα από τη Ζάμπια, μοντέλο στο επάγγελμα.

Η πεθερά ανοίγει τα μάτια της για να τη δει. Και αναφωνεί : «Ο Χριστός και η Παναγία…το βράδυ;». Συνεχίζοντας λίγο αργότερα όταν η παρουσιάστρια της εξηγεί από πού είναι η κοπέλα : «Να ξυπνήσω το πρωί και να κουτουλήσω πάνω της;», «Θέλω μια νορμάλ Ελληνίδα», «Να τρακάρω σε καμιά πόρτα μαζί της, αλίμονό μου».

Η κοπέλα εμφανώς αμήχανη δεν μίλησε καθόλου και η παρουσιάστρια απλά αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο ρατσιστικό μένος της, λέγοντας  στην πεθερά να σταματήσει να γκρινιάζει.

Κι όλα αυτά γιατί; Για να γελάσουμε;

Σίγουρα όσοι έχουν κριτική σκέψη, όχι μόνο θα γελούσαν αλλά θα θλίβονταν και θα εξοργίζονταν.

Ωστόσο το ερώτημα παραμένει.

Γιατί πρέπει ακόμη να περνούν τέτοια σχόλια και τέτοιες ρατσιστικές βλακείες από την ελληνική τηλεόραση εν έτει 2019;

Γιατί θα πρέπει γυναίκες ακόμη να κρίνονται για την καταγωγή και τον χρώμα τους με τέτοιο υποτιμητικό και απαράδεκτο τρόπο;

Γιατί θα πρέπει μία ομάδα ατόμων να χαχανίζει, να κριτικάρει να προβάλει άκριτα τον πόνο  ή το πάθημα του άλλου μόνο και μόνο για να κάνει νούμερα τηλεθέασης;

Δυστυχώς το πιο τραγικό απ΄όλα είναι πως τα περιστατικά αυτά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν όπως φαίνεται με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό στην ελληνική τηλεόραση.

Κι αν ακόμη δεν μπορούμε να αποβάλουμε αυτό το… trash από τους δέκτες μας, ας αποβάλουμε τουλάχιστον την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.