Πριν από λίγες ώρες επιβεβαιώθηκε ότι, δύο μεγάλοι όμιλοι του Ομίλου PSA ( με τις φίρμες Peugeot – Citroen και Opel) και της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας FCA είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης τους.

Και οι δύο Όμιλοι ξεκινούν διαπραγματεύσεις, που θέλουν να δημιουργούν τον τέταρτο μεγάλο όμιλο στην κατασκευή αυτοκινήτων παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, ο Τζον Έλκαν, θα είναι ο νέος πρόεδρος του νέου, μεγάλου σχήματος, ενώ, ο Κάρλος Ταβάρες από τον όμιλο PSA,  ο CEO.

Το νέο μεγάλο σχήμα αναμένεται να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και ο δύο μαζί οι εταιρείες θα παράγουν περίπου 8,7 εκατομμύρια οχήματα σε ετήσια βάση και θα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Επίσης, ο τζίρος του νέου ομίλου θα είναι της τάξης των 170 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα κέρδη θα φτάνουν αντίστοιχα τα 11 δις.

 Οι φίρμες που αντιπροσωπεύει κάθε όμιλος είναι για την PSA τα μοντέλα Peugeot, Citroen, DS Automobiles και Opel και ο ιταλο- αμερικανικός της FCA, τα μοντέλα Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Fiat επαγγελματικά, Maserati, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Ram κ.α.