Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, αλλά και οργής τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου, εκεί όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε νεκρός ο 35χρονος, από σφαίρες αλβανών αστυνομικών.

Τραγική μορφή η μητέρα του Κατσίφα, η οποία ξέσπασε για μια ακόμη φορά κατά των αλβανικών αρχών, που ένα χρόνο μετά τον φόνο του γιου της δεν έχουν εκδώσει το δικαστικό πόρισμα για τα αίτια του θανάτου και τους υπαίτιους.

«Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου! Είμαστε γηγενείς Έλληνες χριστιανοί… Δε θα ξεριζώσουν το έθνος μας!» έλεγε η τραγική μητέρα μετά το μνημόσυνο, η οποία στράφηκε κατά των αλβανικών αρχών, όπως φαίνεται στο video του himara.gr.

Το χρονιάτικο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Δημοσιεύτηκε από Himara.gr στις Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία της Αλβανίας στα σύνορα επιχείρησε για μια ακόμη φορά να παρεμποδίσουν όσους θέλησαν να φθάσουν στους Βουλιαράτες από την Ελλάδα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η αναμονή στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας έφτανε και ξεπερνούσε τις τρεις ώρες, λόγω και της «ανάκρισης» από τους αστυνομικούς της χώρας, οι οποίοι είχαν συντάξει και… λίστα ανεπιθύμητων, με αποτέλεσμα αρκετοί που επιχείρησαν να παρευρεθούν στο μνημόσυνο να επιστρέψουν στην Ελλάδα.