Στήριξη σε 1700 παιδιά που ζουν στον ακριτικό Έβρο, εκεί όπου αρχίζει η Ελλάδα, παρείχε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με δράσεις που αφορούν στην υγεία και στην εκπαίδευση των παιδιών στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα η Ένωση παρέδωσε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου δύο αναπνευστήρες και δύο θερμοκοιτίδες και στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα αναίμακτο χολερυθρινόμετρο για βρέφη ενώ κάλυψε εξολοκλήρου τις πάγιες εκπαιδευτικές ανάγκες 32 εκπαιδευτικών μονάδων των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, ενισχύοντας μεταξύ άλλων παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, δημοτικές βιβλιοθήκες, καθώς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενη στην αξία της δωρεάς προς το Νοσοκομείου του Έβρου η διευθύντρια του Νεογνολογικού Τμήματος, Μαριάνθη Σκορδαλά, ανέφερε ότι «η σπουδαιότητα της δωρεάς έγκειται και στον αριθμό των περιστατικών που καλείται ν΄ αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο τμήμα. Δεχόμαστε περιστατικά από πέντε νομούς, δηλαδή καλύπτουμε μία περιοχή 600.000 κατοίκων. Οπότε καταλαβαίνεται ότι η καλή λειτουργία της μονάδας, ο εκσυγχρονισμός με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, δεδομένου ότι περιθάλπουμε παιδιά από 24 εβδομάδων, βάρους περίπου 500-600 γραμμαρίων, μέχρι τον πρώτο μήνα της ζωής τους, είναι ζωτικής σημασίας».

Στο πλαίσιο της δωρεάς, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε, επίσης, περισσότερα από 2.600 τεμάχια εξοπλισμού, όπως διαδραστικούς πίνακες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλία, χάρτες, παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθώς και έπιπλα.

Επίσης, ανέλαβε την ανάπλαση του ιστορικού Καραθεοδώρειου Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας στο οποίο φοιτούν 90 μαθητές, εξόπλισε τη Σχολική Βιβλιοθήκη του με 270 τίτλους βιβλίων και ανακαίνισε τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ του σχολείου.