Νεκρό εντοπίστηκε το τρίχρονο αγόρι από τη Συρία που αγνοείτο μετά τη σύγκρουση λέμβου με φουσκωτό σκάφος του λιμενικού στην Κω τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στη λέμβο επέβαιναν 34 πρόσφυγες και από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν έξι άτομα. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι έρευνες και για έναν ακόμα 26χρόνο, επίσης, από τη Συρία.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη 1,9 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Κω.. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 31 άτομα τα οποία και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, ενώ οι έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος τρία σκάφη του ΛΣ, ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Σούπερ – Πούμα και σκάφος Frontex ενώ έχει σπεύσει και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 7μετρο περίπου σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας και – όπως έχει αναφέρει το τριμελές πλήρωμα του φουσκωτού του Λ.Σ.-  δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα να επέλθει η σύγκρουση. Και τα δυο σκάφη ήταν σε κίνηση (το φουσκωτό του ΛΣ ήταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη περιοχή).

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο.

Από την πρώτη στιγμή στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. βρέθηκε ο Αρχηγός του Σώματος κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετέβη ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του περιστατικού και την εξέλιξη των ερευνών.