Με τίτλο «Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου»  ο φετινός, 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι, με αφορμή…. έναν καθρέφτη.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ.  και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάϊο αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι:

Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός)

Νικομάχη Καρακωνστάνογλου (γλύπτρια)

Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος)

Πολύνα Κοσμαδακη (επιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη)

Χαρά Μαραντίδου (Αρχιτέκτων εικαστικός)

Πώς θα λάβεις μέρος στον διαγωνισμό

Μέσα στο περίγραμμα του καθρέφτη μπορείς να μας περιγράψεις τις σκέψεις σου, να ζωγραφίσεις το πορτραίτο σου ή να μας αφηγηθείς τη δική σου ιστορία και να εκφραστείς όπως εσύ θέλεις!

Διάλεξε τα χρώματα και τα υλικά που σου αρέσουν και ζωγράφισε τον εαυτό σου όπως τον βλέπεις, όπως θα ήθελες να σε βλέπουν οι άλλοι ή όπως θα ονειρευόσουν να τον δεις. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός!

Περιμένουμε το έργο σου από τις 25/10/2019 μέχρι τις 28/02/2020! Μπορεί εσύ να είσαι ένας από τους καλλιτέχνες της επόμενης έκθεσης του Μουσείου που θα γίνει  φέτος στο Ωδείο Αθηνών! To έπαθλο για τους νικητές και φέτος θα είναι ένα Cycladic Art Box!

Τα βήματα για να συμμετέχεις, είναι:

  1. Μπες στο cycladic.gr στην κατηγορία ΠΑΙΔΙ/ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
  2. Εκτύπωσε το σχέδιο σε Α4
  3. Ζωγράφισε πώς βλέπεις τον εαυτό σου
  4. Στείλε μας το έργο σου και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικώς

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση: